25. elokuuta 2011

Mmmm… unexplained bacon

"Tämä on melkein liian hyvää ollakseen totta" oli ensimmäinen ajatukseni, kun luin Makustelijoiden pekonihillopostauksen. Tällaisen ylimaallisen herkun luojan täytyy olla nero ja hänet pitää palkita keksinnöstään. Ihan selkeä ruokanobelin paikka minusta!

Makustelijat olivat hieman tuunanneet Not Quite Nigella-blogin originaaliohjetta, jota itse päätin tällä kertaa noudattaa orjallisesti. Tunsin nimittäin olevani pyhän asian äärellä.

Pekonihilloni onnistuikin oivallisesti, vaikka savupekonin sijasta käytinkin Wotkinsin peksua ja liquid smokea. Jos tiedät, mistä Helsingistä saa kunnon savupekonia, niin kansalaisvelvollisuutesi on ilmoittaa myyntipaikka.

Ja tämä todella ON melkein liian hyvää ollakseen totta. Kohta varmasti herään ja molemmat ohjeen mukaisesta satsista syntyneet Bonne Maman-purkilliset jumalaista hilloa ovatkin olleet vain ihananmakuista unta.
pekonihillo
Tarvitset:
500 pekonia
4 valkosipulinkynttä
keskikokoisen sipulin
2½ dl vahvaa kahvia
½ dl omenaviinietikkaa
½ dl siirappia
1 tl nestemäistä savua
3 rkl ruskeaa ruokosokeria
Tabascoa
mustapippuria
vettä

Tee näin:
Keitä kahvi.

Saksi pekonisiivut parin sentin levyisiksi paloiksi ja paista ne pannulla omassa rasvasssaan semirapeiksi. Pekonit kannattaa paistaa muutamassa erässä, että kaikki palat rapsakoituvat.

Kun olet paistanut pekonit, freesaa valkosipuli- ja sipulisilppu pekoneista irronneessa rasvassa läpikuultaviksi.

Laita pekonit ja sipulit kattilaan. Lisää joukkoon vettä lukuunottamatta kaikki muut ainekset.

Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä parin tunnin ajan välillä hämmennellen. Lisää kattilaan vajaan desin verran vettä noin puolen tunnin välein.

Jäähdytä valmista seosta vartin verran, jonka jälkeen voit teho- tai sauvasekoittaa sen. Päätä itse, jätätkö hilloon sattumia tai surraatko sen tasaisemmaksi tahnaksi.

Purkita hillo ja säilytä sitä jääkaapissa. Nauti hillo kuitenkin huoneenlämpöisenä.

4 kommenttia:

masuuu kirjoitti...

Hei!

Mielenkiintoinen ohje. Luulen kuitenkin että se mikä sen heti alkuun saa tuntumaan "oudolta" on hillo sana nimessä. Se kun on kuitenkin totuttu yhdistämään makeaan poikkeuksetta :)

Mutta! Asiani koski kuitenkin sitä, että kiinnostaisi tietää minkä kanssa nautit tuota? Leivän, jonkin lämpimän ruoan,(suolaisten(?)) lettujen tms?

Savustettua pekonia muuten myydään ainakin Helsingin Stockan Herkussa. Palvelutiskiltä saa niitä perus siivuja ja hyllystä löytyy jotain savustettuja pancetta kuutioitakin.

Jaana kirjoitti...

En ole vielä ehtinyt hilloa hirveästi syömään, maistiaisiksi vetelin sitä patonkiviipaleille ja hyvää oli. Olisin kyllä taipuvainen käyttämään pekonihilloa samoissa yhteyksissä, missä normaalisti käyttäisin pekonia. Huomenna kylään saapuville ruokavierailleni ajattelin tarjota maksaa sekä kukkakaalimuussia pekonihillosilmällä :-)

Stockalta saatavissa savupekoneissa on minusta aika ujo savun maku. Siellä myytävänä oleva Björkensin savupekoni on loistavaa, mutta ei siinä savu juurikaan maistu.

Merituuli kirjoitti...

Kiitos Jaana pekonihillosta, se oli Hyvää! Maisteltiin sitä ihan simppelisti leivän päällä.

Jaana kirjoitti...

Olkaa hyvät!

Mä täällä just pähkäilen, että mitenkähän toimisi maapähkinävoi-pekonihillosandwich...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...