18. toukokuuta 2011

Aasialaisia asioita Bulevardilla

Farangin sisarravintola Gaijin (Bulevardi 6) avattiin toukokuun alussa ja se pompsahti välittömästi Suomen 50 parhaan ravintolan listalla top kymppiin.
Aloitimme ensivierailumme dim sumeilla. Tässä lammas-inkiväärigyoza sekä possulla ja katkaravuilla täytetty nyssäkkä, joka oli koristeltu mädillä.
Siitakesieni-kevätsipulinyytit sekä makeaa ja chilistä soossia.

Oikein hyviä olivat kaikki maistamamme dim sumit, mutta silti jäin kaipaamaan loppuunmyytyjä grillipossupullia, jotka ovat henkilökohtaisia suosikkejani. Mutta niitä sitten seuraavalla kerralla.
Minä join kiinalaista Yanjingia, seuralainen japanilaista Sapporoa.
Grillattuja tiikerirapuja ja mukavan makuista sitruuna-yuzu hilloa.
Dashi-liemessä glaseeratut retiisit olivat hempeän pinkkejä ja narskuivat kivasti hampaissa.
Pajatson tyhjensi käsittämättömän herkullinen setti, jossa oli pitkään haudutettuja possunposkia, kurkkua sekä kimchilientä ja -majoneesia. Mitään näin hyvää sikaruokaa en ole syönyt sitten Farangin karkkipossun.

Gajinissa sain kuulla, että heillä käytetyt possunposket tulevat Espanjasta. Suomessa posket vedetään ilmeisesti jauhelihaksi, koska niitä ei mistään saa. Tätä kirjoittaessani huomasin, että nyt listalla oleva vastaava ruokalaji tehdään possunposkien sijasta lampaasta. Onko tässä nyt mitään järkeä?
Makealta listalta valitsin Geisha-nimisen sokeripommin, jossa oli maitosuklaata, mantelicremeä, paahdettua mantelia ja karamellikrokanttia. Hyvin imelää, mutta niin pitikin olla.

Alkugeetee, pullollinen olutta ja osuuteni sapuskoista tekivät yhteensä noin 70 euroa. Ruoka sinänsä oli vallan maittavaa, mutta syömisen tahti oli liukuhihnameininkiä. Ymmärrän ja kannatan paikan aasialaista jaettavien ruokien konseptia, mutta kyllä asiakkaille pitäisi antaa aikaa ihanista mauista nauttimiseenkin (varsinkin kun pöydät ovat niin pirun pieniä, ettei niille mahdu vaivatta tarjolle kuin paria laatua ruokaa kerrallaan).

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...