4. huhtikuuta 2011

Lähi-itää itäisessä lähiössä

Kontulan ostarin lähi-itäinen kuppila Al Zobeidi (Ostoskuja 3) on ollut vierailulistalla siitä saakka, kun paikasta kerrottiin Hesarin NYT-liitteessä viime lokakuussa. Eilen pääsimme lopulta testaamaan Al Zobeidin mezet.

Ravintola on tosi pieni ja koko ajan täynnä, pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen. Rouva omistajatar kertoo mielellään, mitä eri sapuskat ovat. Tilaukset kirjoitetaan itse ruutupaperille.
Aloitimme ruokaorgiat hummuksellababa ganoushilla, chilimaustetulla munakoisolla, porkkanasalaatilla, syyrialaisella talvisalaatilla ja turkkilaisella fetajogurtilla. Hirmu hyviä kaikki!

Seuraavalla kerralla osaamme pyytää valkosipulisempaa hummusta, jota herra omistaja maistatti meille, kun olimme ensin tyhjentäneet normihummuskipon.
Seuraavaksi pöytään saapui lampaasta tehtyä taivaallisen hyvää shawarmaa sekä tomaateista, sipulista ja yrteistä tehtyä salaattia.
Tahnojen kanssa söimme sekä tavallista että seesamitahnalla maustettua pitaleipää. Molemmat paistettiin paikan päällä.

Myös shish kebab oli maukasta...
...samoin viininlehtikääryleet. Ne olivat itse asiassa niin makoisia, että kuvaaminenkin meinasi unohtua. "Itse tehtyjä, ei purkista", kertoi rouva.
Jälkiruoaksi joimme sööteistä kupeista mausteista turkkilaista kahvia ja söimme makeita pistaasikeksejä.

Ylläoleva setti maksoi yhteensä noin 40 euroa eli hinta-laatu-suhde on enemmän kuin kohdallaan. Syöjiä oli kolme, joista yksi oikeastaan vain närppi pikkuisen parin lautasen reunalta.

Al Zobeidi on visiitin arvoinen kokemus, Kulinaarimurula suosittelee lämpimästi. Lisää suitsutusta paikasta voi lukea eat.fi:stä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...