Hong Kongista Suomessa piipahtamassa ollut ystävätär piti viedä visiitille Chef & Sommelieriin (Huvilakatu 28), koska tässä mahtavassa eiralaisravintolassa vietimme hilpeitä hetkiä viime marraskuussa kuukauden ruokabloggaajien kanssa.
Amuse-bouche oli "multaisia" etanoita. Ne sulivat suuhun ja heti perään olisi toivonut toisia samanmoisia.
Alkuruoaksi otin ensimmäiseltä menulta tutun jutun eli savustettua lahnaa spelttikääretortussa, savuselleripyrettä, appelsiinista sellerisalaattia (parhautta!), ketunleipää ja friteerattua juurisellerin kuorta.
Seuraavaksi herkuttelin sitruunaisilla gnoccheilla ja maa-artisokalla.
Pääruokana oli sikaa usealla eri tavalla valmistettuna. Tämän mahtiannoksen äärellä meinasi mennä taju, enkä oikein osaa sanoa tykkäsinkö eniten rapeista possukroketeista vai muhevista kylkipaloista. Kyllä sika on jalo eläin.
Jälkkärissä maistuivat omena ja puolukka.
Pari lasillista luomucavaa, lasillinen punkkua ja sapuskat kustansivat noin 75 euroa. Chef & Sommelierin ruoka ei pettänyt taaskaan. Tykkään kovasti myös ravintolan välittömästä tunnelmasta ja mukavasta henkilökunnasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti