30. maaliskuuta 2011

Klassisesti Kosmoksessa

Sovimme parin ex-työkaverin kanssa perinteiset puolivuotistreffimme eiliseksi Kosmokseen (Kalevankatu 3), yhteen Helsingin perinteisimmistä valkoisten pöytäliinojen ravintoloista.

Kosmos on ihastuttava reliikki, josta allekirjoittaneelle tulee mieleen Dubrovnik elokuvasta Kauas pilvet karkaavat. Aki Kaurismäellä on muuten Kosmoksessa nimikkoannoskin. Se on hummerikastikkeella kuorrutettua kuhaa ja ravunpyrstöjä à la Aki Kaurismäki.
 Alkuun söin optimaalisen rapean ja rasvaisen blinin siianmädin, punasipulin ja smetanan kanssa. Ja palanpainikkeeksi Linie-akvaviittia.
Pääpöperöksi nautiskelin kateenkorvaa currylla maustetun kerma-portviinikastikkeen ja savuporobiittien kera. Tykkäsin, mutta uskoisin annoksen toimivan paremmin ilman currya.
Jälkkärilistalta tilasin Grand Marnierilla maustetun crème brûléen, joka oli juuri niin namia kuin miltä se kuulostaakin.

Alkushampanja, sapuskat, akvaviitti ja lasi punaviiniä maksoivat yhteensä noin 80 euroa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...