13. lokakuuta 2010

Etiopiaa Itiksessä

Luin etiopialaisravintola Jadgarista (Kauppakartanonkatu 10) toukokuisesta NYT-liitteestä, jonka jälkeen siellä on tullut käytyä muutamaan otteeseen. Kuppilan räkälämäisen interiöörin ei kannata antaa hämätä, Jadgarin ruoka on mieletöntä!
Viimeksi olin Jadgarissa parin ensikertalaisen kanssa. Söimme kana- ja jauhelihakastiketta sekä kasvisruokasetin, jossa oli kaalia, pinaattia, linssejä, herneitä ja kikherneitä. Kaikki ovat helppoja tutustumisruokia etiopialaiseen keittiöön. Doro wot-kanakastiketta on tituleerattu Etiopian kansallisruoaksi.

Vaikka Jadgarissa saa individuaaliannoksia, mutta suosittelen kuitenkin tilaamaan useampaa lajia samalle isolle tarjottimelle. Syömisen idea on viedä soosseja suuhun injera-letturullasta revityillä paloilla. Soossit ovat huumaavan hyviä ja niistä imeytyy ihania makuja myös katelettuihin (nekin voi syödä lopuksi, jos jaksaa).
Soossien seuraksi kannattaa pyytää listaltakin löytyvää teff injeraa. Ilman Ilman eri mainintaa pöytään tuodaan toisenlaisia lettusia, jotka eivät minun mielestäni maistu oikein miltään. Teff-jauhoista tehty, froteepyyhettä muistuttava hapan injera sopii paremmin mausteisten kastikkeiden kaveriksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...