27. lokakuuta 2010

Suuri kurpitsamuffinssi

Lokakuun kohdalla mormoonimuffinssikalenterissa luudallaan lentää räyhäkän näköinen Mya, joka noitahommien ohella kaitsee kahta tenavaansa. 26-vuotiaan Myan esittelemät muffinsit ovat saaneet nimen Pioneer Pumpkin.

Hyvä niin, sillä kurpitsasose tekikin näistä leivonnaisista erittäin meheviä. Maultaan ne valitettavasti jäivät melko mitäänsanomattomiksi.

Allakan ohjeessa leipomuksia ei kehoitettu päällystämään minkään valtakunnan kuorrutteilla. Tällä kertaa otin kuitenkin oikeuden omiin käsiini ja vispasin kakkaroiden kruunuiksi kanelista kermarahkaa. Maku parani kummasti!

Lisäksi koristelin tuotokset muovisille mörkökurpitsoilla, jotka olen joskus heräteostanut jonkun kyökkivehjehelvetin jostain alennusmyynnistä (juuri tällaisten tilanteiden varalle).

Reseptin mukaisesta satsista tulee 16 muffinssia, joista osan voi syöttää töissä reippaille projektiryhmäläisilleen :-)


Tarvitset:
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
3 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl kanelia
munan
1½ dl maitoa
2½ dl kurpitsasosetta
½ dl öljyä

Lisäksi tarvitset:
2 dl kuohukermaa
purkin Ehrmannin rahkaa
vaniljasokeria
kanelia

Tee näin:
Paloittele ja kuori kurpitsa. Keitä paloja vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta kurpitsapalat vaikkapa muussinuijalla.

Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi.

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja kaneli keskenään.

Vispaa toisessa astiassa munan rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, kurpitsasose ja öljy.

Lisää märät tykötarpeet kuiviin ja hämmennä kaikki sekaisin.

Lusikoi taikinaa silikonisen muffinssivuoan koloihin. Älä täytä koloja ääriään myöten.

Paista muffinsseja uunissa noin 20 minuutin ajan. Anna niiden jäähtyä hieman, ennen kuin kopistelet ne ulos koloistaan.

Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljasokeri ja kaneli.

Pursota seos jäähtyneiden muffissien ylle niin taiteellisesti kuin kykenet.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...