27. syyskuuta 2009

Maistuis varmaan Madonnallekin?

Kesäkokkausten loputtomalta tuntuvan suman purku jatkuu ja seuraavana postausvuorossa on elokuinen savulohi-ricotta-tomaattipiiras, jota tein luokseni etkoilemaan saapuneille konserttivieraille.

Yksi daameista toi yllärinäpyllärinä muassaan luottokokkinsa väsäämää paistosta, josta en muista oikeastaan muuta kuin että maukasta se oli. TT, saisiko vähän apuja tähän eli mitä me syötiin?

Omaan leipomukseeni inspiraatio löytyi muhevasta savulohen palasta, jonka hankin lähitorilta. Lisäksi jääkaapissa pönötti puolikas purkillinen hölmön nimistä tuotetta, jonka aineksista muut tykötarpeet sitten saivat hahmonsa.

Olen hämmästellyt tätä ääliölästä repäistyä nimeä aiemminkin, enkä jaksa edelleenkään olla ihmettelemättä, miten kukaan on ikinä voinut keksiä sanajonon "Flora ruoka Maku - Italialainen tomaatti & ricotta"?

Raiderissamme oli eväiden ohella vinho verdeä, joka sopi sekä palan painikkeeksi että suunkostukkeeksi höpöttelyn lomassa.


Tarvitset:
paketillisen ruisperunataikinaa
300 g savustettua lohta
2 munaa
100 g Ricotta-juustoa
puolet siitä Flora-purkista
ruohosipulia
kirsikkatomaatteja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa uunissa noin vartin ajan.

Palastele savulohi esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita kevyesti vatkatut munat, juusto sekä maustettu maitopohjainen kasvirasvasekoite keskenään. Lisää joukkoon reilusti ruohosipulia.

Kaada seos lohipalojen päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja töki puolikkaita muiden täytteiden sekaan.

Paista piirasta uunissa noin 20 minuutin ajan. Nauti hieman jäähtyneenä.


Mahat piiraasta pinkeinä oli hyvä siirtyä kivenheiton päähän kokemaan Madonnaa. Ajoituksemme oli loistava ja saimme kelpo paikat anniskelualueelta läheltä screeniä. Jonottaakaan ei tarvinnut kuin hetki punaviiniä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...