16. heinäkuuta 2009

Lokkien laulua ja louffia

Eilen pakattiin jälleen eväitä ja matkattiin Korkeasaareen piknikille. Tällä kertaa kylmälaukusta löytyi juustolouffia, jota olen tehnyt itse pari kertaa aiemminkin ja nauttinut osana mielenterveysmenua Muulinkolossa.

Ohjeen bongasin aikoinaan Patalinnun blogista ja ensimmäisen louffini tein heidän ohjeensa mukaan. Siitä tuli niin suolainen, että sisäinen pekkapuskani meinasi pökrätä.

Käyttämäni tomaatit olivat stydiä kuivatavaraa. Uskoisin, että öljyisiä tomskuja voi käyttää reippaammin. Sen lisäksi oliivini olivat isoja vihreitä kreikkalaisia, joten niitäkin tuntui riittävän pienempi määrä.

Seuraavaan versioon laitoin sekä tomaatteja että oliiveja tosi paljon vähemmän ja sain maut asettumaan suuhuni sopiviksi. Pohja tosin juuttuu vuokaan joka kerta, ilmeisesti jauhotus pelkän voitelun lisäksi auttaisi?


Eläimellisellä piknikillä louffin kanssa oli tarjolla lehtisalaattia, villirucolaa ja kirsikkatomaatteja. Salladin soossin sekoitin tryffelillä maustetusta viinirypäleensiemenöljystä, sitruunan mehusta, suolasta ja mustapippurista.

Retkiseurana oli maailman paras kummityttö perheineen. Neiti Tuleva Musiikkiluokkalainen ei louffin kaltaisista kotkotusista perusta, joten kummitustäti askartelipaskarteli tinttarellalle tonnikalakulmioita.


Täysjyväpaahtisviipaleiden väliin laitoin salaattia ja tonnikalamöhnää (purkkitunaa vedessä, majoneesia, ruohosipulia, tuoretta kurkkua pikku kuutioina, suolaa ja mustapippuria). Kalaleivät maistuivat muullekin retkueelle (paitsi isosiskolle, joka natusteli voisarvia).


Tarvitset:
3 munaa
9 rkl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3 rkl maitoa
100 g voita
100 g Gruyere-juustoa
4 siivua pekonia
3 aurinkokuivattua tomaattia
10 vihreää oliivia

Tee näin:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Raasta juusto.

Sekoita munat, jauhot, leivinjauhe, maito, voi ja juustoraaste keskenään. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä tunnin ajan.

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Paista pekoniviipaleet pannulla omassa rasvassaan. Leikkaa hieman jäähtyneet pekonit pienemmiksi palasiksi. Kuutioi myös aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.

Sekoita pekonimurut sekä tomaatti- ja oliivikuutiot taikinaan. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka ja kaada taikina siihen.

Paista louffia uunissa noin puolen tunnin ajan tai kunnes se on pinnalta kauniin ruskea. Kumoa paistos vuoasta ja anna sen jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.


Eväsretken makeaa osastoa edustivat mansikat ja kirsikat. Mansikkarasiasta löytyi viehko sydämen muotoinen marja, jota ei melkein tohtinut syödä.

8 kommenttia:

-stjtr- kirjoitti...

Mitämitä! Hirmuhyvä ohje, kun jauhoa tulee noin vähän! Tätä söis ehkä varmaan myös yhdet sellaiset kaverit, jotka eivät juurikaan hiilihydraaattiloista perusta. Menee kokeiluun aika pian.

Sanavahvistus LUSIMI :-D

ylimuuli kirjoitti...

Louffi on ihan tsikkehyvää!

t. surfo

Martina kirjoitti...

Voi miten söpö mansikka! :)

Välispiikki kirjoitti...

-stjtr-, enkö ole tätä loistolouffia sulle vielä älynnyt hehkuttaa? Se on varmaan se dementtiini, sanois mummo :-)

Muuli, louffi ON!

Martina, ei oikeesti meinattu raaskia syödä tuollaista söpöläistä...

LAPIZLAZ kirjoitti...

:)

Patalintu kirjoitti...

Tää on kyllä hyvää, pitäisikin tehdä itse sitä taas myös!

Noissa aurinkokuivatuissa tomaateissa ja oliiveissa on hurjia suolaeroja. Kerran kokeilimme noita mainitsemiasi kuivattuja tomskuja johonkin kastikkeeseen ja jäi kyllä koko soosi syömättä kun suola kirveli suuta... Eli öljyssä lionneita ehdottomasti, ja jos ottaa puolikuivattuja, niin päätyy vielä asteen verran "raikkaampaan" tulokseen.
Meillä tämä ei ole ikinä meinannut tarttua kiinni. Olisiko sitten kiinni vuoasta, tai voiteluaineen määrästä..?

Välispiikki kirjoitti...

LAPIZLAZ, :-) back to you :-)

Patalintu, kiinnitarttumisen syy ei ole ainakaan rasvan pieni määrä vuoassa ;-) Mitä te olette käyttäneet voiteluaineena? Mä olen kokeillut sekä voita että öljyä, mutta aina ottaa pohja kiinni. Pitänee jauhottaa seuraavalla kerralla, mutta MILLÄ?

Patalintu kirjoitti...

Me ollaan sivelty se joko puhtaalla oliiviöljyllä tai sitten sillä missä ne tomaatit on uiskennelleet. Siinä mielessä "voi"telu on tietysti väärä termi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...