Kyllä, luit otsikon oikein. Soppaa ei kuitenkaan tehdä varsinaisista viledoista, vaan Mokosta ostamani tiskirätin gazpacho-ohjeen aineksista.
Tähän gazpachoon ei rätin mukaan laiteta lainkaan leipää, joten tuloksena on lirumpi keitto. Mutta maku on muy bueno! Jos kuitenkin tykkäät sakeammasta tavarasta, kokeile vaikka sikamaista jääsoppaa.
Tarvitset:
puolikkaan kurkun
punaisen paprikan
punaisen chilin
2 valkosipulinkynttä
pienen punasipulin
litran tomaattimehua
3 rkl oliiviöljyä
limen mehun
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Paloittele kasvikset ja laita ne blenderiin. Lisää joukkoon noin puolet tomaattimehusta ja surauta ainekset keitoksi. Lisää loput mehusta ja surisuta masiinaa lisää.
Lisää lopuksi joukkoon öljy, limen mehu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Viilennä soppaa jääkaapissa parin tunnin ajan ennen nautiskelua.
Tiskirättigazpacho on kahdessadas postaukseni, joten sen kunniaksi päivitin blogin vasemmasta reunasta löytyviä arvioita helsinkiläisistä ulkoruokintapaikoista. Saa olla eri mieltä.
Erittäin luvallista (ellei jopa suotavaa) on myös osallistua kesä-heinäkuun ruokahaasteeseen, johon ilmoittautuminen on mahdollista tulevaan lauantaihin saakka. Nyhdä siis yrttisi ryytimaasta ja tee niistä herkkuruokaa!
2 kommenttia:
Onpa hassua,että tiskirätissä ohje:) Kiva idea
Minäkin tykästyin ideaan, siksi se tarttui Mokosta mukaan vaikka olikin tiskirätiksi melko tyyris (3,50 euroa).
Lähetä kommentti