10. toukokuuta 2008

Chee-poht-lay

Olen koukussa savulta maistuviin asioihin. Viimeisin addiktioni on Tabasco Chipotle. Siinä on rutkasti suloista savuisuutta sekä mahtava Tabascon maku ilman yletöntä kiukkuisuutta.

Järjettömän äkäiset chilit eivät ole minun juttuni. Maistoin viime elokuisissa elämänlahjajuhlissa vahingossa habaneroa. Ensipuraisun jälkeen pyyhin toisenkin tovin hikeä naamastani, sillä polte ei laantunut ihan hetkessä.

En olisi ollut kova vastus näiden daamien chiliskabassa. Katso video omalla vastuullasi äläkä haukkaa habaneroa kotona!

Scovillen asteikolla mitattuna Tabasco Chipotle ei siis ole sieltä ärtsyimmästä päästä. Se jyrää kuitenkin miedommat maut tylysti alleen, joten annoin soossille hieman vastusta kokkaamalla salami-paprikapastaa.


Tarvitset:
4 dl kuivapastaa
oliiviöljyä
pienen sipulin
punaisen paprikan
valkosipulinkynnen
100 g salamia
2 dl ruokakermaa
Tabasco Chipotlea
mustapippuria
(suolaa)
kourallisen persiljaa
mustaleimaista emmentalraastetta

Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Silppua sipuli ja valkosipuli pienenpieniksi palasiksi. Leikkaa paprika pienehköiksi kuutioiksi. Freesaa sipuleita ja paprikoita pannulla tilkassa oliiviöljyä, lisää joukkoon pilkotut salamit.

Kaada ruokakerma pannulle ja anna soosin kiehahtaa kasaan. Mausta Tabasco Chipotlella (itse laitoin noin ruokalusikallisen, mutta oma maku on hyvä mittari) ja mustapippurilla, lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita keitetyt ja valutetut pastat kastikkeeseen, lisää joukkoon silputtu persilja. Ripottele annoksien päälle juustoraastetta.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Oujee, tätä mä kokeilen!

Jaana kirjoitti...

Jeejee, tee ihmeessä :-) Pastanjämät maistuivat dagen efterinä loistavilta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...