5. huhtikuuta 2008

Punaista ja makeaa

Isä vaimoineen piipahti kyläilemässä matkallaan Italiaan. Kieltämättä Toscanan kiertomatka houkuttelisi itse kutakin, mutta tältä reissulta jäin rannalle ruikuttamaan.

Harvinaiset vieraat toivat tullessaan "lapsenhuoltopaketin", joka sisälsi muiden muassa suolasieniä salaattitarpeiksi sekä hurmaavan punaisen emaloidun rautapadan karjalanpaistin valmistusastiaksi. Grazie!


Kiitokseksi ihanista lahjuksista tarjoilin reissulaisille iltapalaksi punajuuri-vuohenjuustopiirasta. Pakastealtaan valmis kuningastaikina toimi tässäkin piiraassa loistavasti, punajuuren ja vuohenjuuston liitto taas on ylemmillä tahoilla siunattu.


Tarvitset:
paketin ruis-perunataikinaa
kolme keskikokoista punajuurta
vuohenjuustopyramidin
desin ruokakermaa
2 munaa
lorauksen Balsamicoa
2 rkl kuivattua salviaa
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Taputtele sulanut taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa uunissa kymmenisen minuuttia.

Kuori jäähtyneet juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Levitä raaste esipaistetulle pohjalle.

Notkista juusto ruokakermalla ja sekoita tasaiseksi. Riko joukkoon munat ja vispilöi niiden rakenne rikki. Mausta seos Balsamicolla, salvialla ja pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kaada juustoseos punajuuriraasteen päälle. Paista piirasta 20-30 minuuttia. Tarjoa haaleana.

Polkkaavalle kansanosalle tiedoksi ilmoitettakoon, että Ketturouvan voittoisassa keittiössä emännöidään huhtikuun ruokahaastetta, jonka teemana on parsa. Pastanjauhajat puolestaan viskasivat salamahaasteen Kulinaarimurulaan, joten pitääpä laittaa mietintämyssy päähän...

6 kommenttia:

Ketturouva kirjoitti...

Oh, nam, pitäisiköhän tehdä tätä ensi viikonloppuna? Aineksistakin puuttuisi vain taikina ja juusto.

Varapygmi kirjoitti...

Paitsi että tuo piirakkamalli houkuttaa, pitäisi myös tyypittää se kehumasi pakastetaikina. Pirkan piirakkataikina on ihan ookoo, ja ylivertaiseen suosikkiini Quiche Lorraineen olen nyppinyt taikinan itse, koska se on niin älyttömän helppoa ja nopeaa.

Silti olisi kätevää, jos pakastimessa olisi hetken hurmiota varten hyvää taikinata.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Sie se ossaat hurmata ihmot ja elukat! Söisin varmaan omat sorkkanikin kun sie ne pykäisit johonki piiraaseen tms. :-D

(PS. Ymmärrän, että olen kavioeläin. Takaportti nääs ;-))

Anonyymi kirjoitti...

Tein tuota eilen ja olipas muuten hyvää! Taisin itseasiassa syödäkkin sen jo. Tai jos en, niin meen nyt ja syön jämät. Oli se nääs niin hyvää :)

Jaana kirjoitti...

Ketturouva, tee, syö ja nauti :-)

Pygmi, hetken hurmioita varten pakastimessa pitää olla myös nestemäisiä voiteluaineita :-) Tuo ruis-perunataikina on kyllä aivan loistava tuote, toimii paremmin kuin sata jänistä!

Muuli muuliseni, sinua en leipoisi piirakkaan vaikka joutuisimme lentokoneonnettomuuden seurauksena salaperäiselle saarelle ;-)

Mari, samaa mieltä olen kanssasi siitä, että piiras paranisi entisestään, jos häneen laittaisi rutkasti enemmän vuohenjuustoa. Seuraavalla kerralla sitten :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

löysin tieni googlettamalla tänne sivulle. Punajuuri-vuohenjuustopiirakka oli todella hyvää; tein sitä tyttäreni synttäreille ja aikuisilta vierailta tuli kovasti kehuja! Kiitos siis reseptistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...