Tiedän että rouva Rosmariini on intohimoinen tomaattifani, joten jätin nuo punaiset mollukat ensimmäisinä tykötarvelistan ulkopuolelle. Ja koska yksin syöminen on tylsää, päätin ehtoisana emäntänä tarjoilla myös herra Pippurimyllylle ikioman smørrebrødin.
Parin illan ankaran tuotekehittelyn tuloksena voinkin ylpeänä esitellä Pastanjauhajien nimikkovoileivät: Ms. Rosmis & Dr. Pepa!
Ms. Rosmis |
viipaleen maalaisleipää
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl tuoretta rosmariinia
puoli kourallista tuoretta persiljaa
lehtisalaattia
noin kolmasosan grillattun broilerin rintapalasta
parmesania
reilun ruokalusikallisen mustaherukkahilloa
Tee näin:
Hakkeloi yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon. Levitä yrttijuusto leipäviipaleelle ja peittele jälkesi salaatinlehdillä. Paloittele broileri haukkapaloiksi ja asettele ne sievään riviin lehdelle soittelemaan. Raasta siipiveikolle juustohuntu parmesanista. Kruunaa Ms. Rosmis mustaherukkahillolla ja muutamalla rosmariinihuiskaleella.
Dr. Pepaan tarvitset:
viipaleen maalaisleipää
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
½ tl piparjuuritahnaa
2 viipaletta lihahyytelöä
1 rkl punasipulisilppua
4 viipaletta naudanpaistia
suolakurkkuviipaleita
pari tupsua persiljaa
Tee näin:
Sekoita piparjuuritahna tuorejuustoon ja levitä seos leivälle. Leikkaa lihahyytelöt kulmittain kahteen osaan ja asettele osaset tuorejuuston päälle. Ripottele silputtu punasipuli hyytelökolmioille. Rullaa naudanpaistiviipaleet sipulipedille ja suolakurkut lihojen päälle. Koristele Dr. Pepa persiljalla.
6 kommenttia:
Ihanoita nimikkoleipiä! Salamahaasteeseen pitäisi sisältyä myös osio, jossa haastaja pääsee maistelemaan lopputulosta heti tuoreeltaan. Nyt pitäisi muka malttaa odottaa viikonloppuun näiden herkkureseptien kanssa!
Mitäs jos vaihtaisit suosiolla alaa ja pistäisit oman voileipäbaarin pystyyn? :)
Toivottavasti maistuvat! Oma suosikkini oli ehdottomasti Ms. Rosmis :-)
Olisikohan kokkailu enää niin kivaa, jos sitä (voi)leipätyökseen tekisi...?
Hullun hyvä idea :-D Nimikkotuotteet tuo ruokiin jotenkin vielä ekstralatauksen vetävyyttä, tietysti semminkin kun on kyse juuri Rosmusta ja Pepasta. :-) Ja uusi haastejulistus on inspiroiva, purkkikurmee :-P
Leipätyöksihän se väistämättä jossain vaiheessa menisi. Ja olisi ankea vääntää jatkuvasti ruokaa, jota ei itse pääse syömään ollenkaan. :) Mutta täällä olisi pari erittäin potentiaalista asiakasta rivissä (tai jonossa).
Jännä tosiaan, miten paljon tuo ruokien osuva nimeäminen tuokaan niihin lisätenhoa. Jos vaikka alkaisin nimikoimaan kaikki omituiset linssi-kasvismuonani niihin varauksella suhtautuvan siippaseni mukaan...
Muuli, sinun nimikkoleivässäsi olisi ainakin banaania :-D
Ms. Rosmis, ehkäpä sitten eläköitymisen myötä voisi alkaa baarinpitäjäksi. Pepan Parempi Papupata kuulostaa herkulliselta ;-)
Välispiik, mun leiväs banaani varmaan OLIS se leipä :-D
Lähetä kommentti