9. huhtikuuta 2008

Salamavoileipiä

Mukkelismakkeliksen tammikuussa lanseeraama salamahaaste heitettiin viime viikolla tänne Kulinaarimurulaan. Pastanjauhajien toimeksianto oli seuraavanlainen: "Valmista täytetty tai päällystetty leipä, joka tarjoaa maistajalleen uudenlaisia tai edes hiukan tavallisuudesta poikkeavia makuelämyksiä. Mitkä tahansa raaka-aineet ovat sallittuja, kunhan yksinomaisina aineksina ei käytetä juustoa ja kinkkua."

Tiedän että rouva Rosmariini on intohimoinen tomaattifani, joten jätin nuo punaiset mollukat ensimmäisinä tykötarvelistan ulkopuolelle. Ja koska yksin syöminen on tylsää, päätin ehtoisana emäntänä tarjoilla myös herra Pippurimyllylle ikioman smørrebrødin.

Parin illan ankaran tuotekehittelyn tuloksena voinkin ylpeänä esitellä Pastanjauhajien nimikkovoileivät: Ms. Rosmis & Dr. Pepa!
Ms. Rosmis
Ms. Rosmikseen tarvitset:
viipaleen maalaisleipää
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl tuoretta rosmariinia
puoli kourallista tuoretta persiljaa
lehtisalaattia
noin kolmasosan grillattun broilerin rintapalasta
parmesania
reilun ruokalusikallisen mustaherukkahilloa

Tee näin:
Hakkeloi yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon. Levitä yrttijuusto leipäviipaleelle ja peittele jälkesi salaatinlehdillä. Paloittele broileri haukkapaloiksi ja asettele ne sievään riviin lehdelle soittelemaan. Raasta siipiveikolle juustohuntu parmesanista. Kruunaa Ms. Rosmis mustaherukkahillolla ja muutamalla rosmariinihuiskaleella.

Dr. Pepa
Dr. Pepaan tarvitset:
viipaleen maalaisleipää
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
½ tl piparjuuritahnaa
2 viipaletta lihahyytelöä
1 rkl punasipulisilppua
4 viipaletta naudanpaistia
suolakurkkuviipaleita
pari tupsua persiljaa

Tee näin:
Sekoita piparjuuritahna tuorejuustoon ja levitä seos leivälle. Leikkaa lihahyytelöt kulmittain kahteen osaan ja asettele osaset tuorejuuston päälle. Ripottele silputtu punasipuli hyytelökolmioille. Rullaa naudanpaistiviipaleet sipulipedille ja suolakurkut lihojen päälle. Koristele Dr. Pepa persiljalla.

6 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Ihanoita nimikkoleipiä! Salamahaasteeseen pitäisi sisältyä myös osio, jossa haastaja pääsee maistelemaan lopputulosta heti tuoreeltaan. Nyt pitäisi muka malttaa odottaa viikonloppuun näiden herkkureseptien kanssa!

Mitäs jos vaihtaisit suosiolla alaa ja pistäisit oman voileipäbaarin pystyyn? :)

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti maistuvat! Oma suosikkini oli ehdottomasti Ms. Rosmis :-)

Olisikohan kokkailu enää niin kivaa, jos sitä (voi)leipätyökseen tekisi...?

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hullun hyvä idea :-D Nimikkotuotteet tuo ruokiin jotenkin vielä ekstralatauksen vetävyyttä, tietysti semminkin kun on kyse juuri Rosmusta ja Pepasta. :-) Ja uusi haastejulistus on inspiroiva, purkkikurmee :-P

Rosmariini kirjoitti...

Leipätyöksihän se väistämättä jossain vaiheessa menisi. Ja olisi ankea vääntää jatkuvasti ruokaa, jota ei itse pääse syömään ollenkaan. :) Mutta täällä olisi pari erittäin potentiaalista asiakasta rivissä (tai jonossa).

Jännä tosiaan, miten paljon tuo ruokien osuva nimeäminen tuokaan niihin lisätenhoa. Jos vaikka alkaisin nimikoimaan kaikki omituiset linssi-kasvismuonani niihin varauksella suhtautuvan siippaseni mukaan...

Jaana kirjoitti...

Muuli, sinun nimikkoleivässäsi olisi ainakin banaania :-D

Ms. Rosmis, ehkäpä sitten eläköitymisen myötä voisi alkaa baarinpitäjäksi. Pepan Parempi Papupata kuulostaa herkulliselta ;-)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Välispiik, mun leiväs banaani varmaan OLIS se leipä :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...