9. huhtikuuta 2008

Purkkikurmeeta

Suoriuduttuani kunnialla Pastanjauhajien salamahaasteesta, minulla on ilo välittää viestikapula seuraavaan keittiöön.

Idean toimeksiantooni sain töllöttimen taannoisesta Top Chef-kokkuukisasta, jossa kilpaiijat pääsivät kehittelemään gourmet-eväitä muiden muassa välipala-automaattien tuotteista sekä säilykkeistä.


Haastaja: Kulinaarimuruja
Haastettu: Äijäruokaa
Dedis: 18.4.2008
Aihe: valmista fine dining-kriteerit täyttävä ruoka tai ateriakokonaisuus, jossa käytät pääasiassa säilykepurkeissa olevia raaka-aineita.

Salamahaasteen sääntöjä
Ateriakokonaisuus ei tarkoita esimerkiksi alku- ja pääruokaa, vaan ainesten tulee esiintyä samalla lautasella.

Ilmoita minulle, kun olet valmistanut haasteruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiäsi ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saat vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saat olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun olet suoriutunut tehtävästä, sinulla on oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamallesi blogikokille. Ennen haastamista on kohteliasta tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että valikoit omaan haasteeseesi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisit jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisit oppia käyttämään. Sinun tulee perehtyä haastamaasi blogiin riittävästi, jottet valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, voit vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujana sinulta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...