24. maaliskuuta 2008

Pashanjauhantaa

Pääsiäisen perinneruokia nautiskeltiin Kulinaarimurulassa ahkerasti. Mämmi maistui vaniljakastikkeen kanssa, kokeilin Hedelmäpommin innostamana mämmin kaverina myös kookoskermaa. Kombinaatio toimi erinomaisesti!

Mämmiä voisi yrittää valmistaa itse, mutta toistaiseksi olen tyytynyt ostolootiin. Pasha sen sijaan tulee tehtyä poikkeuksetta omin käsin, sillä valmispashojen maku ei ole minua vakuuttanut.

Termi pasha juontuu venäjän kielen pääsiäistä tarkoittavasta sanasta. Pääsiäinen päättää ortodoksien 40 päivän paaston, jolloin juhlapöydässä on tarjolla melko tuhteja ruokia. Tämäkään pashaohje ei ole mitään kevyttavaraa.

Koska oikea pashamuotti on edelleenkin ostoslistalla, valutin pashani siivilässä. Muotista johtuen rahkaherkku edusti lättänää mallia, mutta makuun muotoseikoilla ei ollut vaikutusta.


Tarvitset:
100 g voita
2 dl sokeria
munan
500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl krokantteja
½ dl mantelirouhetta
½ dl sukaattia

Tee näin:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna mukaan reippaasti vatkaten. Sekoita joukkoon rahka ja kerma.

Kaada seos kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä kun seos löystyy ja alkaa höyrytä. Lisää loput ainekset ja jäähdytä.

Vuoraa pashamuotti, siivilä tai puhdas kukkaruukku kostealla kaksinkertaisella sideharsolla tai keittiöpyyhkeellä. Kaada seos muottiin ja taittele liinan reunat pashan päälle.

Nosta muotti kulhoon ja laita se jääkaappiin valumaan. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...