7. helmikuuta 2008

Oppia ikä kaikki

Kulinaarimurulaan viskattiin kurssimeemi. Kiitokset haasteesta Varapygmille, ohessa aivomyrskyni tulokset.

Paahda polttamatta
Saako reseptin käsky "paahda kuivalla pannulla" sinut hikoilemaan? Palavatko pähkinät vaikka toimisit kaikkien paahtotaiteen sääntöjen mukaisesti? Poltatko pinjansiemenet poikkeuksetta kerta toisensa jälkeen? Ovatko mustat kookoshiutaleet tuttu juttu? Peruskurssi heikkohermoisille.

Totta vai tarua?
Puoleen kiloon ketsuppia käytetään kilo tomaatteja. Armeija marssii vatsallaan. Makuasioista ei voi kiistellä. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. On kaksi tapaa keittää kahvia. Olet mitä syöt. Onko noin? Totuus ruoka-aiheisten lentävien lauseiden takana paljastetaan ilman vaatimuksia vaitiololupauksista.


Gordon Ramsay Soccer Academy
Saat käyttöösi kymmeniä painokelvottomia verbaaliherjoja, joilla pystyt sekoittamaan vastustajan kuviot. Lisäksi opit kuinka kuittailla erotuomarille saamatta varoitusta. Materazzin murjaisu Zidanelle on mietoa kamaa tämän kurssin antiin verrattuna! Kouluttajana "Flash" Gordon Ramsay.
Lavasteiden takana
Mitä tapahtuu elokuvien rekvisiittana käytetyille ruoka-annoksille ja juomatta jääneille drinksuille kuvausten päätyttyä? Ovatko elokuvaeväät aitoja vai mistä ne on tehty? Ehdoton opintokokonaisuus leffafriikille kotikokille.

Kyökin puolella
Haluatko tietää, mitä ravintoloiden keittiöissä todella tapahtuu? Alan kutkuttavimmat salat paljastetaan tällä kurssilla, osallistuminen edellyttää Lavasteiden takana-perusopintojen suorittamista. K-18.

Haastetta saavat vapaasti jatkaa kaikki halukkaat. Erityisen kiinnostunut olisin kansankynttiläin parissa nykyään isolla liekillä lepattavan Polkkiksen keksimistä kursseista.

3 kommenttia:

varapygmi kirjoitti...

Oskarin arki! Mahtavia kursseja, vaikka Ramsayn koulutukseen en hevin lähtisi.

Tuo ekakin palauttaa mieleen, että hellan ja muiden keittovehkeiden tunteminen on avainasioita, koska lämpötila ja aika ovat ne muuttujat, joilla on helpoin tärvellä hyviä aineita. Vaikka vain veesipulin kynnen käräyttäisi, niin koko ruoka voi alkaa maistua ikävältä.

Muissa olisi epäilemättä suurempia paljastuksia kuin vuosikerrassa iltiksiä.

ylimuuli kirjoitti...

Saanko pitää sulle ton ekan kurssin :-P Ruokapalkalla.

Välispiikki kirjoitti...

Varapygmi, kärähtänyt valkosipuli on kyllä karmeaa... veeässää en ole kyllä kovin usein saanut poltettua, sitä kun tulee pääsääntöisesti freesattua rasvassa. Mutta tuo kuivalla pannulla paahtaminen on salatiedettä ja saatanasta!

Muuli, saat. Ja palkkatoivomus meni läpi :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...