2. tammikuuta 2008

Tuplatuunattu misu

Limoncello-likööri on yksi Italian hyvänmakuisista lahjoista muulle maailmalle. Simppeli pikarillinen jääkylmää likööriä on oiva päätös aterialle ja upeaa juomaa voi myös käyttää jälkiruokien maustamiseen.

Vaikka tajunnan räjäyttävää ihanuutta on todistetusti mahdollista tehdä itsekin, niin tällä kertaa lorottelin sitruunatiramisun tuunattuun versioon ostolikööriä.

David Rocco käyttää originaaliohjeessa misunpohjiksi Savoiardi-keksejä, joita löytyy suomalaisistakin marketeista jo ihan kivasti. Minulla oli taannoisen täytekakkutehtailun jäljiltä ylijäämäpaloja sokerikakkulevyistä, joten murustelin ne herkkuun keksien sijasta. Ja hyvää tuli!
Tarvitset:
3 valkuaista
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunan mehua
desin kermaa
purkin sitruunatuorejuustoa
puolikkaan sitruunan kuoren raastettuna
reilun desin Limoncelloa
desin vettä
8 dl murusteltua sokerikakkulevyä

Tee näin:
Vatkaa valkuaiset, sokeri ja sitruunan mehu kuohkeaksi vaahdoksi.

Notkista tuorejuusto tilkalla likööriä ja lisää raastettu sitruunankuori (jätä osa koristeeksi). Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuustoon. Kääntele valkuaisseos varovasti joukon jatkoksi.

Sekoita vesi ja likööri. Laita puolet murustelluista sokerikakkulevyistä kulhoon. Kostuta kakunpalat likööriliemellä ja painele ne tiiviisti kulhon pohjalle.

Levitä puolet tuorejuusto-valkuaisseoksesta kakkujen päälle. Lisää loput kakunpalat kulhoon ja kostuta nekin. Peitä kakkukerros lopulla tuorejuusto-valkuaisseoksella. Ripottele koristeeksi raastettua sitruunankuorta ja nautiskele hyvässä seurassa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on olo kuin jehovantodistajalla. Hyvää oli! Uskoisin näin vielä huomennakin.

Ai niin ja läksiäislahjaksi sain rautaisen calzonen täynnä lasagnea. Enempää en kerro, että jääpi sijaa hämmästelylle.

Sitten seuraavalla kerralla uppopaistetaan. Pizzapommeja, bountykarkkeja ja mitä vielä?

Jaana kirjoitti...

Herätkää, Vartiotorni kaatuu! Misu on näin dagen efterinä ehket hivenen liian märkä...

Seuraavan kerran menyytä voidaan miettiä sitten, kun Uppopaistokuningatar palajaa aurinkomatkoiltaan :-)

Polkkapossu kirjoitti...

Haluaa mukaan!

Jaana kirjoitti...

No hyvänen aika, mukaan vaan kalenterien synkronointitalkoisiin, jahka Übermuulin kaviot kotomaan kamaraa koskettavat :-)

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän me sovitaan pieneen pilttuuseeni ja sen vielä pienempään keittiöön? ;-) Mutta kyllähän se sitten sopu sijaa antaa.

Jaana kirjoitti...

Noooh, kunhan päästään pläänäilemään, niin pläänäillään sit vaikka yksin häpein ainakin kahdet kokoontumisajot: tyttöjen pileet sun luo ja possulliset mun luo :-)

Polkkapossu kirjoitti...

Kivaa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...