15. heinäkuuta 2007

Juuri ja juuri

Viimeisimmässä Hesarin ruokatorstaiosiossa oli resepti, jossa hyödynnettiin kahta lempijuurtani, puna- ja pipar-. Senpä vuoksi tätä punajuuri-halloumisalaattia tuli pakottava tarve koemaistaa.

Tavoilleni uskollisena rassasin reseptiä pikkuisen. Jätin kastikkeesta ruokajogurtin kokonaan pois ja majoakin laitoin vähemmän kuin käskettiin. Piparjuuren voit raastaa siitä itsestään tai puristaa tuubista kuten minä tällä kertaa tein. Valkosipulinkynnen jätin tällä kertaa soossiin laittamatta.

Iskukunnossa olevien punajuuren lehtien kompostiin heittäminen tuntui tuhlaukselta, joten sekoitin nekin mukaan salaattiin. The more the merrier.
Tarvitset:
salaattia (ja punajuuren lehtiä)
vajaan desin kevytmajoneesia
1 rkl piparjuuritahnaa
5 pientä punajuurta
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
½ pakettia halloumijuustoa
saksanpähkinöitä

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

Huuhtele salaatti ja revi se palasiksi. Ryöppää punajuuren lehdet kiehuvassa vedessä ja huuhtele ne sen jälkeen kylmällä vedellä. Leikkaa lehdet suikaleiksi.

Sekoita piparjuuri majoneesiin hyvin. Lisää kastike salaatin & lehtien joukkoon. Laita salaatti jääkaappiin maustumaan.

Pese ja kuori punajuuret (kädet kannattaa suojata esim. kertakäyttöhanskoilla). Puolita punajuuret ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Jos juurekset ovat isoja, voit puolittaa puolikkaat vielä kertaalleen. Suolaa & pippuroi & hunajoi. Peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä punajuuria uunissa 30-45 minuuttia.

Leikkaa halloumi mieleisiksesi palasiksi ja paista ne pannulla.

Tee salaatista vuode ja murustele pedille saksanpähkinöitä. Lisää uunipunajuuret sekä paistetut juustot ja herkuttele!

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Saman lehden ja reseptin äärellä ollaan oltu :-) Hyvä, että se on nyt täällä tallessa, sillä voin viedä hesarit lehtiroskikseen! Puna ja pipar ovat ihania. Vielä en ole ehtinyt Tokyokaniin, mutta senkin aika tulee :-P

Jaana kirjoitti...

Tuo salaatti oli kyllä tosi hyvää. Mielestäni soossi ei valkosipulia kaipaa, pelkkä piparjuurimajo puristaa punajuuria just oikeasta paikasta :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...