7. heinäkuuta 2007

Fakta homma

Ylimuuli paljasti itsensä ja haastoi minut tekemään samoin eli tässäpä seitsemän totuutta välipalakeittiön emännästä.
Kuva on otettu iloisella 1970-luvulla.
1. Olen kohta nelikymppinen, enkä tiedä mikä minusta tulee aikuisena.

2. Minulla on hyvä muisti. Muistan ulkoa pieniä yksityiskohtia vuosien takaisista tapahtumista sekä törkeät määrät esim. elokuvien repliikkejä (parhaita ovat tietenkin komisario Palmut sekä Aki Kaurismäen leffat) tai biisien sanoja (valitettavasti lauluääntä minulle ei ole annettu isolla kauhalla, mutta joskus sorrun hoilaamaan siitä huolimatta - yleensä silloin alkoholilla on osuutta asiaan).

3. Liikutun hirmu helposti kyyneliin saakka ja joskus ihan käsittämättömistä asioista (esim. TV-mainoksista, kauniista sanoista kirjallisuudessa, musiikissa tai elävässä elämässä). Joko olen karjalaisten itkijänaisten sukua (mikä on erittäin mahdollista, sillä 3/4 isovanhemmistani on lähtöisin vanhasta Karjalasta) tai minulla on krooninen hormoonihäiriö.

4. Allekirjoitan täysin Väinö Linnan keksimän asennesloganin "Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat."

5. Kaikki paitsi jalkapallo on turhaa! Jo lapsena muistan nauttineeni lauantaisaunan jälkeisistä Englannin liigan matseista isän kanssa. Lopullisesti höpsähdin futikseen vuonna 1982, jolloin kaunokirjoitin tunnollisesti jalkapallopäiväkirjaa koko MM-turnauksen ajan. Isoissa kisoissa kannattaisin mieluusti Suomea, mutta ihmeitä odotellessa olen pitänyt peukkuja Englannille. Vielä kun ymmärtäisivät palkata Alan Shearerin maajoukkuetta valmentamaan...

6. Olen kirjoittanut pöytälaatikkoon yli kymmenen vuoden ajan. Suuri unelmani on saada aikaiseksi julkaistua proosaa. Esikoiskirjailijoilla ei liene yläikärajaa?

7. Syksy on lempivuodenaikani. Rakastan alkusyksyn hämäriä iltoja ja öitä! En ole kesäihminen (liian kuumaa näin kasvihuoneilmiön muuttuessa todeksi) enkä oikein tykkää keväästäkään (siitepölyallergia). Talvi on jees, kunhan ei vaan sada vaakatasossa räntää.

5 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Mua kyllä kiinnostaisi kovasti, että mikä olet nyt? Vaikka aikuisuutesi onkin vielä auki. :-) Ehkä olen liian utelias?

Välispiikki kirjoitti...

Työskentelen hyperseksikkäällä työeläkevakuutusalalla. Ja Kauko Röyhkää mukaillen: olen mielummin vanha kuin aikuinen :-)

ylimuuli kirjoitti...

Awh, suits your Sir! :-D Ja olen samaa mieltä tuosta vanhuudesta ja aikuisuudesta.

Pekkateemu kirjoitti...

Heh.. jollakin tavalla olen kuvitellut sinut numeraaliselta iältäsi nuoremmaksi, koska tyylisi kirjoittaa ja kokeilla kaikkea on tosi nuorekasta.. enpä muista, olenko aiemmin käynyt kommaamassa sun sivuilla, mutta kyllä täällä tulee ahkerasti käytyä =)

Välispiikki kirjoitti...

Näin sitä tädit hämäävät nuorisoa :-)

Totta puhuen: otan kommenttisi kohteliaisuutena & kiitän kauniisti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...