13. syyskuuta 2016

Pitkästä aikaa Juuressa

Kestosuosikkini ravintola Juuri (Korkeavuorenkatu 27) tarjoaa ihan killerihyvää sapuskaa kaikenlaisia ruokavalioita noudattaville kansalaisille (ja Jared Letolle aina kun hän on Helsingissä), mutta tällä visiitillä keskityin nautiskelemaan lihattomista ja kalattomista vaihtoehdoista. Jos oli Pariisin L'Arpègessa erinomaiset vegesafkat, niin osataan sitä meilläkin!

Illastimme Juuressa emämaassa vierailemassa olleen sudeettisuomalaisen kafruni kanssa elokuun puolivälin tienoilla. Juuri valikoitui treffipaikaksi sekä eksölenteiksi tiedettyjen eväidensä takia että siksi, koska se pitää oviaan ilahduttavasti auki myös sunnuntaisin. Aika moni kiva helsinkiläiskuppila ei nimittäin pidä.
Kun seuralainen oli tapojensa mukaan myöhässä, oli häntä odotellessa aikaa lirppiä lasillinen Juuren maahantuomaa Christoph Koenenin CK Riesling Brut Sekt 2013-kuohuviiniä.
Alkulämmittelyksi saimme pikku kipolliset mukavan kirpeää kylmää kurkkukeittoa ja mummonkurkkuja.
Juuri on lanseerannut iloksemme sapas-termin. Sapaksilla tarkoitetaan pieniä maistiaisannoksia, ne ovat tavallaan kotimainen vastine espanjalaisten tapaksille. Seuralainen päätti vedellä pelkkiä sapaksia, itse tilasin alkuun muutaman, joista tämä "kukkakaalia ja kuorrutetta" sisältänyt setti oli aivan hävyttömän herkullinen.
Porkkanavanukas violettien porkkanoiden ja persiljakreemin kanssa oli myös oikein onnistunut yhdistelmä. Ensin minulle tosin tuotiin possusapas porkkanana, mutta erhe paikattiin hienosti.
"Sieniä, selleriä ja sieniä" oli todellakin nimensä veroinen! Juuriselleristä oli työstetty jumalaista pyrettä, osa sienistä oli pirteän etikkaisia, osa rapeiksi paistettuja ja osa sellerin lailla pyreenä *pökr*
Juuren näkkäri (vai olisiko se ennemminkin hapankorppu?) ja voi olivat yhdessä varsin koukuttavaa kamaa.
Pääruoaksi tilasin "palkokasveja, sinappia ja juustoa" ja olin siitä niin innoissani, että yllätin itsenikin, kun unohdin ottaa kuvan koskemattomasta annoksesta. Mutta kun ei siihen voinut olla käymättä kiinni! Ja maut - ne meinasivat oikeasti viedä järjen!

Lautasella oli härkä- ja pensaspapuja, kuorrutettu (ja uppopaistettu) juustopallo, herneitä sekä persiljamunakasrulla, jonka täytteenä oli mannasuurimoista ja pavuista tehtyä ihanuutta. Kastikkeessa maistuivat kahvi ja manteli. Ettehän poista tätä listalta ikinä (tai kun kuitenkin poistatte, niin palauttaisitteko sen sinne säännöllisin väliajoin takaisin pliide)?
Ruokajuomana minulla oli Louis Michelin Chablis 2015. Tykkäsin (no kukapa meistä ei chablis'ta tykkäisi),
Jälkkäriksi valitsin "mansikkaa ja pullaa", joka oli onnistunut muunnelma rikkaista ritareista. Ja hirmuisen sieväkin vielä!

Syömisten ja juomisten listahinta oli 67 euroa (mukana ei ole kuoharia, koska sitä ei laskutettu hyvitykseksi sapas-sekaannuksesta). Koska satun omistamaan siivun (=yhden osakkeen) Juurta, miinustettiin laskulta "asiakasomistaja-alennus" 15 % eli loppusumma jäi karvan verran alle 57 euron. Väittäisin, että sain rahalla vastinetta ja vähän enemmänkin.

Miksei Juuressa tule käytyä useammin?

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Juuri ei kyllä yleensä koskaan petä ja sinne on suht helppo saada pöytä. Etenkin lounaspaikkana tykkään siitä ihan mahdottomasti!

Jaana kirjoitti...

Ne lounaat kiinnostavat minuakin kovasti, mutta etäisyyttä duunipaikkaan on hintsusti liikaa, että sinne normiarkipäivnä ehtisi lounaalle.

Andalusiana kirjoitti...

komppaa. Campaa- yksi ihan ehdottoman parhaista lounasmestoista. Oikeassa olet- Juuri ei kyllä koskaan petä. Miksi tosiaan siellä ei tule käytyä useammin...

Jaana kirjoitti...

Erja, mä elän toivossa, että duunissa tulee vielä tämän vuoden puolella sellainen leppoisampi vaihe, että voin irroittautua pariksi tunniksi lounaalle Juureen! Ehkä jo joulukuussa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...