Jokunen aika sitten Facebook-feedissäni vilahti The New York Times Foodin postaus kylmistä seesaminuudeleista ja suuhun herahti välittömästi muutama desi kuolaa. Viime viikolla sain vihdoin aikaiseksi matkasta Hakaniemen etnosuoralle hakemaan oikeanlaisia, paksuja kiinalaisia munanuudeleita sekä joitakin täysiä maustepurkkeja tyhjentyneiden tilalle.
Voi herranen aika että näistä tuli hyviä! Seesamiöljyn, maapähkinävoin ja kiinalaisten asioiden yhdistelmä oli sanalla sanoen täydellinen.
Puolitin alkuperäisen ohjeen tykötarpeiden määrät, mutta olisi kyllä pitänyt tehdä täysi satsi. Seuraavalla kerralla olen viisaampi ja työstän seesaminuudeleita kerralla useamman päivän tarpeiksi.
Tarvitset:
200 g munanuudeleita
vettä
lorauksen seesamiöljyä
Kastikkeeseen tarvitset:
½ rkl tuoretta inkivääriä
½ rkl valkosipulia
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisietikkaa
1 rkl seesamitahnaa
½ rkl maapähkinävoita
½ rkl ruskeaa ruokosokeria
2 tl chili-valkosipulitahnaa
Lisäksi tarvitset:
kurkkua
paahdettuja maapähkinöitä
tuoretta korianteria
Tee näin:
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (voit jättää ne aavistuksen verran napakoiksi). Kippaa kypsät nuudelit siivilään ja valuta niiden päälle kylmää vettä. Sekoita valutettuihin nuudeleihin loraus seesamiöljyä.
Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynsi. Sekoita vispilällä isossa kulhossa kaikki kastikeainekset tasaiseksi seokseksi.
Lisää kylmät nuudelit kastikekulhoon ja sekoita hyvin.
Tarjoa nuudelit kurkkutikkujen, paahdettujen maapähkinöiden ja korianterin kanssa.
4 kommenttia:
Mua alkaa hyvällä tavalla heikottaa reseptit, joissa on tämän kaltainen ainesosaluettelo!
Olen tehnyt itselleni vähän samantyyppisen diagnoosin.
Nam! tää lähtee testiin
Elisa, toivottavasti tykkäät! Laita korvan taakse myös saman tyyppisten nuudeleiden lämmin versio, jossa seesamiöljyä on vähemmän ja maapähkinävoita enemmän ;-)
Lähetä kommentti