15. syyskuuta 2016

Historiallinen munakoisovuoka

Historiallinen sen vuoksi, että tein tätä syntisen hyvää munakoisovuokaa Hella & Herkun kaupantäti-Annalle jo viime maaliskuussa. Koisoherkun alle tarjoilin niin ikään ärinomaista vitello rutilusta ja päälle suklaa-appelsiinipiirasta, joka kevensi (vaikkakin sen valmistukseen oli käytetty puoli litraa kermaa) kivasti raskaahkoa dinneriä.
Vaikeinta tämän ruoan valmistuksessa oli löytää savustettua scamorza-juustoa, jota en sitten loppupeleissä löytänytkään. Normi-scamorzaa hankin Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä ja tuunasin sapuskaan savun makua savusuolalla. Mutta jos tavallinenkin scamorza tuntuu olevan kiven alla, niin sen voi korvata mozzarellalla.
Tarvitset:
3 isoa munakoisoa
(savu)suolaa
vehnäjauhoja
öljyä
260 g scamorza-juustoa (tai mozzarellaa)
100 g prosciuttoa
50 g voita

Tee näin:
Viipaloi munakoisot. Ripottele viipaleille (savu)suolaa ja anna ässehtiä tunnin verran.

Kuivaa viipaleet, kierittele ne vehnäjauhoissa ja uppopaista ne öljyssä. Valuta paistetuista koisokiekoista ylimääräinen öljy talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen.

Laita uuni lämpenemään 170-asteiseksi.

Viipaloi juusto ja revi kinkku suikaleiksi.

Lado uunivuoan pohjalle kerros munakoisoviipaleita. Ripottele viipaleiden päälle kinkkusuikaleita ja muutamia voinokareita. Päällystä koisot juustoviipaleilla.

Tee samanlaisia kerroksia kunnes tykötarpeet loppuvat. Päällimmäiseen kerrokseen tulee ainoastaan munakoisoja.

Lorauta päällimmäisille munakoisoille hieman voisulaa.

Kypsennä vuokaa uunissa noin puolen tunnin ajan kunnes päällimmäinen kerros on paahtunut kullanruskeaksi.

Anna vuoan vetäytyä hetkinen ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Vinkkinä, että Lidlin Italia-teemaviikkojen valikoimissa on sekä savustettua että savustamatonta scamorzaa. :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Olen ihan pihalla kaikista teemaviikoista, koska postilootassa on mainoskieltoplakaatti, enkä käy Lidlissä kauhean usein.

Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta!
Savustettu Scamorza on i h a n a a. Ja kiva vinkki tuo Lidlin Italia-viikko – ehkä silloin tuota herkkua löytyisi täältäkin maailman kulmalta.

Jaana kirjoitti...

Hannele, niin varmasti on. Tällä viikolla pitää ehtiä sinne Lidliin kyllä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...