29. toukokuuta 2016

Lampaan aivoja, matoja ja tuhkakuppeja

Vaikka otsikosta voisi luulla, että tässä postauksessa käsitellään PMMP:n biisiä, niin ruokahommista on kuitenkin edelleen kyse. Tarkemmin sanottuna viikko sitten Kööpenhaminassa järjestetyn Opinionated About Dining-tapahtuman toisen päivän illallisesta.

Edellisen päivän hulppeasta Geranium-dinneristä hieman viisastuneena ymmärsin lounastaa kevyesti, ettei ähky pääsisi yllättämään. Olisi kyllä kannattanut jättää lounas kokonaan väliin.
Tivolin alueella sijaitsevaan Nimb Terrasseen (Tivoli Gardens, Bernstorffsgade 5) oli nimittäin kokoontunut keittiömestareita kymmenestä eri ravintolasta, jotka olivat ehdolla parhaaksi uudeksi tulokkaaksi Top 100+ European Restaurants 2016-listalle.

20 ruokalajin menusta vastasivat:
Ohessa jälleen kännykuvakavalkadi OAD Best New Restaurant Dinneriltä annosten tarjoilujärjestyksessä. Ruokien yhteydessä on mainittu, mistä ravintolasta ne ovat peräisin.
Beet that Come out of the Land (Disfrutar)
Tomato Polovoron and Arbequina Caviaroli (Disfrutar)
Vegetal Biscotti (AM par Alexandre Mazzia)
Parmesan/Pistachio/Grenade (AM par Alexandre Mazzia)
Alchemistilta saimme erilliset kirjekuoret, jossa oli kuvattu neljä seuraavaa syötävää, joiden takana on nerokas 25-vuotias Rasmus Munk.
"Lollipop for adults" - paras tikkari evö!
Smoked potato, sour cream gel, baerii caviar from Giaveri in Italy, raw oyster
"Oyster & Ham"
Gillardeau ouster, broken gel of Joselito ham '2006, fermented oyster, yuzu foam
Kun asiaa tarkemmin ajattelee, niin on täysin luontevaa tarjoilla lampaan aivoja lampaan kallosta. Tällaiset puitteet ovat sinänsä tosi jees, mutta usein käy niin, että visuaalisuuteen keskitytään niin paljon, että ruoka jää sivuosaan. Näin ei onneksi tapahtunut Alchemistin sapuskoiden kanssa, sillä ne olivat kerrassaan herkullisia.
"Rotten lamb brain"
Mousse of Lamb brains & organic foie gras, lemon ants, thyme, roasted mealworms, edible skull made of onions & freeze-dried white wine vinegar
"Ash tray"
Poached King crab, new potatoes, leek ash, dried tomato
En olisi koskaan uskonut lausuvani seuraavia sanoja "this Riesling goes extremely well with ash tray", mutta niin ne vaan suustani päästin. Tuhkakupin kanssa paritettu Kellerin 2014 Riesling Limestone oli kyllä killerihyvää.

Muut tilaisuudessa tarjoilut viinit olivat Virginie T.-shampanja, Ariana Occhipintin 2015 SP68 Blanco, Domaine Chassorneyn 2014 Hautes Côtes de Beaune Blanc, Stephane Ogierin 2007 Côte Rôtie, Alessandro Veglion 2009 Barolo Gattera sekä Camillo Donatin 2014 Malvasia.
Trout eggs and smoked milk + eel/chocolate pie (AM par Alexandre Mazzia)
Suklaa-ankeriaspiiras vaikuttaa paperilla ihan käsittämättömältä scheibalta, mutta voi herranen aika miten hyvää se olikaan!
Medley of flemish vegetables - asparagus (Souvenir)
Medley of flemish vegetables - cauliflower (Souvenir)
Risotto con film di Pomodoro (Tokuyoshi)
Spaghettone al burro e Lievito (Lido 84) - voisen pastan päälle raastettu hiiva maistui hyvällä tavalla jännältä
Langoustine al ajillo (Disfrutar) - fermentoitu musta valkosipuli toimi äyriäisten kanssa älyttömän hyvin!
Hazelnut crusted monkfish, vichysoisse and liquorice sauce (Seta) - emähyvä setti, mutta kalaa oli ihan tolkuttoman kokoinen kimpale
Suckling pig grilled on Japanese grill (Neige d'été) - herkkupossua!
Seuraavaksi meille katettiin paperinen luntti Pages-ravintolan naudanlihatastingia varten.
Ryuji Teshima grillaa Tivolin pimenevässä illassa.
Beef tasting Galicia, Normandy, Ozaki (Pages) - alareunan japanilainen lehmänpala oli taivaallista!
Beppino Occelli Barolo tasting - haisevaa juustoa ja loistavaa Baroloa
Gelato (Lido 84)
Ginger sorbet with lemon, bergamotte, buttermilk & white chocolate (Søllerød Kro)
Kokit pokkaavat kiitokset hyvin syöneeltä OAD-väeltä. Takarivissä vasemmalta oikealle Rasmus Munk, Yoji Tokuyoshi, Hideki Nishi, Riccardo Camanini, Antonio Guida, Alexandre Mazzia ja Eduoart Xatruch. Alaritsillä vasemmalta oikealle Oriol Castro, Vilhjalmur Sigurdarson ja Ryuji Teshima. 
Alchemistin Rasmus Munk. Laita ravintolan nimi mieleen ja varaa sieltä pöytä seuraavalla Köpiksen reissullasi. Minä ainakin teen niin!
Näidenkään syöminkien jälkeen ei tarvinnut Nukku-Mattia pitkään odotella. Tivolilta hotellille lompsiessani vannoin mielessäni, että huomenna EN syö lounasta, koska OAD-viikonlopun huipennusbarbequedinneri. Siitä kerron lisää myöhemmin omassa postauksessaan.

2 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

Huh.. nää on ihan ylöttömyyksiä

Jaana kirjoitti...

Ihanan övereitä! Ja tämmöstä kolme iltaa putkeen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...