2. tammikuuta 2016

Keppiä ja porkkanakeittoa

Minkähän vuoksi sitä määrittelee itselleen ihan hulluja dediksiä (kuten esimerkiksi että "päivitä akka roikkumaan jääneet postaukset ennen vuoden vaihtumista"), joiden vuoksi pitää sitten rahdata läppäriä painolastina Honkkariin ja takaisin? En tiedä, joten sen takia lopetankin tähän blogiin liittyvien rajapyykkien asettamisen kokonaan. Olkoon se virallinen uuden vuoden lupaukseni.

Päätöksen kunniaksi surautin satsin porkkanasosekeittoa. En ole oikein koskaan ollut mikään tulisieluinen soppafani, mutta äskeisellä yhdistetyllä päiväkävelyllä ja kauppareissulla pikkupakkanen nipisteli niin mukavasti poskia, että sen onnistui synnyttää minussa himo tähän tuhtiin porkkanasosekeittoon.

Mahdollisimman porkkanaisen lopputuloksen varmistamiseksi lorottelin kattilaan luomuporkkamehua, koska kasvisliemestä tai pelkästä vedestä tulee meikäläisen makuun aivan liian lirua tavaraa. Myös kerma tukevoitti keittoa ja toi siihen lisää suunmukaista pehmeyttä.

Sopan kaveriksi paahdoin loistavia Ullan Pakarin porkkanasämpylöitä, jotka sivelin oikeella voilla. Voi että oli hyvää!
Tarvitset:
300 g luomuporkkanoita
vettä
2 dl luomuporkkanamehua
1 dl luomukermaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuori ja paloittele porkkanat.

Laita porkkanat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.

Keitä porkkanat kypsiksi.

Kaada keitinvettä pois sen verran, että kattilaan jää porkkanoiden lisäksi noin desin verran nestettä.

Sauvasekoita porkkanat ja vesi tasaiseksi muhjuksi.

Lisää joukkoon porkkanamehu ja kerma.

Kiehauta keitto ja mausta se suolalla sekä pippurilla.

2 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Tein kauan kauan sitten uudenvuodenlupauksen, etten enää ikinä tee uudenvuodenlupauksia ja se lupaus on pitänyt.
Hyvää uutta vuotta kulinaarimurulaankin :)

Jaana kirjoitti...

Tuo on erinomainen lupaus! Antoisaa vuoden jatkoa sinullekin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...