25. tammikuuta 2015

Täyden kympin Juuri

Selailin luonnoslistaani ja deletoin sieltä suosiolla muutaman juttuaihion, joista aika on ajanut auttamattomasti ohi. Kepeät mullat tuhottujen postausten haamuille!

Tämän luonnoksen sen sijaan päätin työstää julkiseksi, koska viime marraskuussa 10 vuotta täyttänyt ravintola Juuri (Korkeavuorenkatu 27) on aina ajankohtainen. Pyöreiden synttäreiden aikoihin Juuressa järjestettiin parikin juhlakattausta, joista toiseen osallistuimme toverini Minnan-jota-ei-voi-linkittää kanssa.
Menulle oli koottu otos herkkupaloja Juuren taipaleelta. Kymmenen ruokalajin setti kustansi juomineen 150 euroa ja oli joka sentin arvoinen. Syömäseuralaiseni kanssa suoritetut päässälaskuharjoitukset tosin synnyttivät vahvan epäilyn siitä, pääsevätkö kapakoitsijat edes omilleen noilla hinnoilla, sillä sapuskaa oli todella runsaasti ja juomakaadot suoritettiin erittäin reilulla kädellä. Mutta toisaalta, mitäpä sitä bileissä säästelemään.
Suun huvitukset.
Loistoserviisin kruunasivat ruokalajien välillä tarinoineet järjestävän seuran edustajat. Ilja Björs, Jarkko Myllymäki ja Roni Auvinen muistelivat menneitä kertoen mukavia pikku anekdootteja vuosien varrelta. Mainituiksi tulivat muiden muassa Jared Leto sekä ravintolatoimenjohtaja Auvisen englanninkieliset palvelutilanteet.

Ohessa kuvasarja 10-vuotisdinnerin annista, jonka keittiön porukka Jukka Nykäsen johdolla meille loihti.
Haukea, perunaa ja kurkkua sekä pikkuriikkisiä pinaattilettuja.
Täplärapua, kaalia ja tilliä kera tyrmäävän herkullisen tilli-fenkolisnapsin.
Juhlaolutta Stadin Panimosta.
Sipulia, mukulaselleriä ja kuttujuustoa. Yksi illan lemppareistani.
Kukkoa, palttua ja juuripersiljaa,
Hirveä, katajaa ja sieniä. Ihan törkeen hyvää!
Kuhaa, keltajuurta ja fenkolia.
Villisikaa, omenaa ja pihljaa.
Luomuluumua.
Mustaherukkaa, herukanlehtiä ja mantelia. Hillossa olevat sinapinsiemenet olivat jänniä!
Suklaata, tyrniä ja mallasta - tästä ei jälkkäri parane.
Tymäkkä tyrnidrinksu.
Pannukahvia.
Siunatuksi lopuksi Jallua* ja pikkumakeita.
Onnea vielä kertalleen 10-vuotiaalle Juurelle, josta itsekin omistan nyt ohuen siivun viime vuoden lopulla järjestetyn joukkorahoituskampanjan ansiosta. Tulkoon näitä maukkaita vuosia vielä paljon lisää!

3 kommenttia:

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä niin olisin halunut olla tuolla. En enää muista kaatuiko tuo keikka työjuttuihin vai siihen etten saanut kaveria mukaan, mutta yhtä kaikki harmittaa. Eikä tämä sinun postaus nyt mitenkään varsinaisesti auttanut asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Upeen näköistä settiä! Ja hei, sähän vittu yrität! :D

Jaana kirjoitti...

sauvajyvänen, ymmärrän harmistuksesi, mutta onneksi Juureen voi mennä syömään muulloinkin kuin kuppilan syntymäpäivinä ;-)

Ano, no niin vittu yritän :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...