13. huhtikuuta 2014

Kosmonauttien nyyttikestit

Eilen kävimme Leipuri-Aleksin kanssa juhlistamassa Kosmonauttien päivää parisen viikkoa sitten toimintansa aloittaneessa Pikku Georgiassa (Fredrikinkatu 19), joka pyörii toistaiseksi pienen kahvilan tiloissa tarjoillen arkisin lounasta ja viikonloppuisin hiukan laajempaa menua. Isompi paikka on hakusessa eli semmoisista saa vinkata.
Toivottavasti toiminta jatkuu, sillä gruusialainen sapuska on älyttömän hyvää (en osaa sanoa "georgialainen", koska peruskouluaikoina opittu Gruusia on iskostunut selkäytimeen). Aivan kaikkia listalle kirjattuja ruokia ei ole välttämättä aina tarjolla pikkuruisen keittiön asettamien haasteiden vuoksi, mutta meillä kävi tsägä ja saimme kaikkea mitä himoitsimme.
Pikku Georgiassa saa myös Gruusian suurinta lahjaa maailmalle eli Borjomia. Tämä voittamaton krapulajuoma on mineraalivettä sanan varsinaisessa merkityksessä. Borjomi on vesien kunkku!
Alkuun tilasimme kasvisphkaleja. Munakoisorullissa ja paprikasiivuissa oli täytteenä emähyvää pähkinämönhää. Maukkaan pinaattijutskan saimme hyvitykseksi siitä, että jouduimme vähän odottelemaan ruokia.
Lämpimiksi syömisiksi otimme kahdenlaisia khinkaleja. Ne ovat gruusialainen vastine venäläisille pelmeneille, italialaisille ravioleille, kiinalaisille jiaozeille ja mitäpä näitä erimaalaisia nyyttejä nyt onkaan. Yllä olevassa kuvassa Aleksi pippuroi pontevasti lihatäytteisiä khinkaleja.
Sienillä ja juustolla täytetyt khinkalit olivat nätisti rypytettyjä ja todella herkullisia.
Aterian huipennus oli gruusialaisen keittiön ehkä tunnetuin ruokalaji hatsapuri. Tällä kertaa söimme juustolla kyllästetystä leivästä version, jota oli terästetty munalla ja aimo kimpaleella voita. Loistokänttyä, kertakaikkiaan.
Juhlapäivän kunniaksi ja erään Josifin innoittamana Laika-koirakin päätti hassutella ja pukeutui komeisiin avaruusviiksiin.

Syömisemme ja kaksi pulloa Borjomia maksoivat yhteensä 48 euroa. Pikku Georgia on mahtava paikka, jossa hinta-laatu-suhde on varsin kohdallaan. Kulinaarimurula suosittelee ja toivoo ravintolalle pitkää ikää ja menestystä!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset))

Jaana kirjoitti...

Anonyymi, samoin :-)

Unknown kirjoitti...

Olen kyllä eri mieltä. Palvelu oli erittäin huono...

Jaana kirjoitti...

Unknown, sulle on varmaan osunut eri tyyppi kuin meille. Huono tsägä :-/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...