17. syyskuuta 2013

Joka keitetyn paistaa...

...ja paistaa vielä toisenkin kerran ja laittaa takaisin keitinliemeen muiden tilpehöörien kanssa, saa tolkuttoman hyvää ramenia. Kokkasin tätä Japanissa suosittua soppaa viime viikolla, kun olo tuntui vähän tukkoiselta. 

Muhevan possuramenin liemeen laitoin kaikenlaista röörejä aukovaa kamaa, kuten chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Näillä tropeilla sain orastavan flunssan manattua matkoihinsa. Makumaailmaltaan ramenista tuli melko kiinalaista. Which was nice.
Ramenin tyylivariaatioita löytyy runsaasti. Hyvä liemi on kuitenkin kaiken perusta ja parhaan tuloksen saa keittelemällä mahtilientä luisista lihanpaloista. Tällä kertaa muhittelin kuitenkin luutonta luomupossunkylkeä, josta keittopohjaan irtosi mukavasti maukasta rasvaa.

Käyttämäni nuudelit olivat ihan perus-vehnänuudeleita, kun fancympiä nudikoita ei sattunut jemmassa olemaan. Ramen-puristit tuskin laittavat soppakulhoon mukaan korianteria, mutta minä laitoin. Ja tuli muuten niin maan perusteellisen herkullista.

Tätä soppaa on sitten lupa ryystää metelin kanssa suoraan kiposta. Nuudeleita ja isompia sattumia voi avitella puikoilla kohti tuulensuojaa. Voi tätä syödä lusikallakin, sapuska ei siitä pilalle mene.
Liemeen tarvitset:
pienen sipulin
3 valkosipulinkynttä
parin sentin pätkän inkivääriä
2 linnunsilmächiliä
2 l vettä
2 rkl misotahnaa
tähtianiksen
1 rkl viisimaustetta
600 g luutonta possunkylkeä

Lisäksi tarvitset:
munan per ruokailija
soijaa
2 vehnänuudelilaattaa
kevätsipulia
tuoretta korianteria
srirachaa

Tee näin:
Kuori sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Paloittele ne muutamaan osaan. Chiliä ei tarvitse paloitella. Laita liemiainekset kattilaan lukuunottamatta possua.

Kiehauta liemi ja lisää mukaan possu. Anna liemen muhia miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.

Nouki possu liemestä ja kypsennä sitä 30-40 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Kääri kypsä liha folioon ässehtimään vartiksi.

Keitä munat puolikoviksi.

Viipaloi levännyt liha ja paista viipaleet rapeiksi pannulla.

Siivilöi keitinliemi ja säädä sen suolaisuus sopivaksi soijalla. Kiehauta siivilöity liemi ja lisää sinne nuudelit. Kypsennä nuudeleita parin minuutin ajan.

Kokoa annos kulhoihin laittamalla pohjalle nuudeleita ja lientä. Asettele niiden päälle viipaloidut munat ja rapeat lihapalat sekä reilusti silputtua kevätsipulia ja korianteria. Kukin ruokailija voi viimeistellä annoksensa itselleen sopivalla töräyksellä srirachaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...