S-ketjun asiakaslehden ruokaliitteessä on aika harvoin sellaisia ohjeita, joista jaksaa innostua. Syyskuun numerossa julkaistu punajuuripeston resepti on kuitenkin tuon säännön vahvistava herkullinen poikkeus. Lisäksi se on ihan superhelppoa valmistaa!
Suurensin ohjeistettua punajuurimäärää melkoisesti, koska nämä hurmaavat juurekset nyt vaan ovat niin jumalattoman hyviä. Vastaavasti pyöristin myös pinjansiementen ja juuston määriä jonkin verran ylöspäin. Pestoa on tuunattu myös Kädenvääntöä-blogissa.
Tähän satsiin käytin Makumaku-verkkokaupasta tilaamiani luomupunajuuria. Ihan luksusta saada painavia asioita kotiinkannettuina! Saman tilauksen omenoista olen ehtinyt työstämään toffeeomenahilloa.
Punajuuripesto toimii pastan, keitettyjen vihannesten tai paistetun kalan kastikkeena ja siitä saa hienon "hillosilmän" pottu-, juures- tai kukkakaalimuussiin. Möhnää voi myös laittaa leivän päälle tai voileipäkakun täytteeksi. Tai syödä vaikka lusikalla suoraan kupista, kukaan ei sitä kiellä!
Tarvitset:
400 g punajuuria
2 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1-2 dl raastettua parmesania
mustapippuria
suolaa
Tee näin:
Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kuori jäähtyneet punajuuret ja pilko ne muutamaan osaan.
Sauvasekoita punajuuret muiden ainesten kanssa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
3 kommenttia:
Uuuuu! Eiks olluki maittavaa?
Tätä tein minäkin vähän aikaa sitten. http://annagaram.blogspot.com/2011/05/punajuuripestopasta.html
Oli niin hyvää että tähän tulee himo!
Pitkä, no oli! Aavistelinkin mössön loistavaksi, siksi tein sitä kerralla vähän enemmän ;-)
Anna, kyllä! Punajuuripesto on himottavan hyvää möhnää!
Lähetä kommentti