11. syyskuuta 2011

Arbuuseja ja viiriäisenmunia

Pari viikkoa sitten vietimme ystäväni kanssa aurinkoisen päivän Tallinnassa. Tällä reissulla menetimme molemmat Keskturg-neitsyytemme.

Piti ihan ääneen ihmetellä, miksei Tallinnan ruokatoreilla ole tullut aiemmin käytyä. Keskturgin ohella ilmeisesti myös rautatieaseman vastapäätä sijaitseva tori on visiitin väärti, kertovat torikonkarit.

Keskturg_sipulit
Eestissä ruoka on kallistunut maan valuutan vaihduttua euroon. Hinnat ovat kuitenkin yhä jonkin verran suomalaisia torihintoja matalampia. Tässä käytännölliset sipulikärryt.

Keskturg_arbuusit
Edullisia arbuuseja Ukrainasta.

Keskturg_maitokauppa
Talupiim-kioskista saa pastöroimatonta maitoa.

Keskturg_lihakauppa
Lihahallin sisäänkäynti (ja Keskturgin puitteet muutenkin) oli aikamatka menneisiin vuosiin. Alakerran lihatiskien valikoimat puolestaan olivat kadehdittavan laajat. Seuraava torikeikka Tallinnaan täytyy kyllä tehdä viileämpänä vuodenaikana kylmäkassin ja -patruunoiden kanssa.

Torilla valtakieli tuntui olevan venäjä. Maailman ihanimman hapankurkkumummon kanssa asiointi sujui tankeroeestini ja -venäjäni sekoituksella. Huivipäinen Salme maistatti meille sekä suolakurkkuja että kahta eri laatua hapankurkkuja. Pirun hyvin olivat kaikki!

hapankurkut_granaattiomenamehu
Ostin Salmelta kilon hapankurkkuja (4 euroa) sekä viereisen kojun tädiltä jumalaista graanaattiomenamehua (2 euroa). Vastaavia tuotteita oli myynnissä myös Reisisadamin viereen nousseen Sadama turgin myyntipisteissä, mutta hinnat olivat kaksinkertaiset Keskturgiin verrattuna. Eikä satamassa ollut Salmea ♥

TomCollins
Torilta talsimme vahvasti tuoksuvan hapankurkkupussin kera istumadrinkeille Rumoursin (Vana-Viru 13) terassille. Tom Collins oli iso ja virkistävä.

SfääR
Terdeaperitiivien jälkeen siirryimme syömään SfääRiin (Mere pst. 6E). Paikka on ilmeisesti kohtalaisen uusi ja ravintolan yhteydessä sijaitsee myös kenkä- ja vaatekauppa.

SfääR
Hieman hämmentävästä konseptista huolimatta SfääRin ruoka oli oikein maukasta. Viiriäisenmunasalaatin kanssa tarjotussa kalakakussa ei tosin ollut menun mukaisesti lainkaan ahventa ja haukea, vaan lohta. Hyvää se joka tapauksessa oli.

SfääR
Pääruoaksi otin savustettua possun sisäfileetä, jonka kanssa samalta lautaselta löytyi selleri-perunapaistosta sekä muheva uuniomena, jonka sisältä valahti erinomaista kardemumman makuista luumukastiketta.

SfääR
Jälkkäriksi tilasin raikasta raparperisorbettia.

SfääR oli pienestä haparoinnista (kalakakun väärät kalat, vaatekaupan puolelta haettu viiniasiantuntija) huolimatta positiivinen kokemus. Ruoat, kaksi lasia viiniä sekä oivallinen espresso maksoivat ainoastaan 33 euroa. Kulinaarimurula suosittelee!

8 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meiltä täältä keskeltä maata pitäisi alkaa lennot suoraan Tallinnaan tässä jonkun ajan päästä, mutta lentokoneella on vähän vaikeampi tuoda ruokatarvikkeita, märänpuoleisia ainakaan. Kiitos kiinnostavasta raportista! Pitänee laittautua sinne maan reunalle ja laivalla pistäytyä Tallinnaan:)

Jaana kirjoitti...

Päivän laivakeikat Helsingistä käsin ovat kieltämättä käteviä ruokaostosten kannalta. Tällä reissulla sitä kylmälaukkua ainoastaan kaipasin...

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Appeni ja vaimonsa käyvät ihan säännöllisesti Tallinnassa ostoksilla, parturissa ja onhan se kätevää, verrattuna siihen, että täältä kauempaa pitää oikein lähteä erikseen. Jos vielä muutan elämässäni, niin lähemmäs maan reunaa kyllä!

Jael kirjoitti...

Ensimmäisinä Tallinnan keikkoina tuli koluttua torit ja hallit hyvinkin.Silloin söin vielä kanaa,ja muistan vieläkin ihanan savustetun kanarullan,jonka sisällä oli kananmaksapateeta.Se oli sairaan hyvää!

Jaana kirjoitti...

Campasimpukka, maan reuna on hyvä ratkaisu reissaamisen kannalta ;-)

Yaelian, rulla kuulostaa ihanalta! Juuri tuollaisia herkkuja hallin vitriinit olivat väärällään!

Nti Papu kirjoitti...

Täällä tykättiin Sfääristä ja sen atmosfääristä :) On vähän erilaisempi paikka ja ruoka hyvää :)

(arvostelumme löytyy blogista)

Jaana kirjoitti...

Jii ja Nti Papu, siinä SfääRin viereisessä Ö-ravintolassa kannattaa kanssa pistäytyä - siellä on myös aikas hyvä hinta-laatu-suhde!

Kiitos blogivinkistänne, pitääkin ryhtyä seuraamaan missä käytte syömässä ;-)

Nti Papu kirjoitti...

Juu, Ravintola Ö onkin Tallinna-listallamme yhtenä seuraavaksi käytävistä paikoista. Ja alottelevia ruoka/ravintolabloggareita ollaan, tervetuloa vaan seuraamaan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...