17. syyskuuta 2011

Huonoja ja hyviä simpukoita

Kävimme ystäväni kanssa koemaistamassa ässääntyneen Belgen (Kluuvikatu 5) simpukkaviikkojen menua.
Alkuun otin roquefort-juustolla gratinoituja vihersimpukoita, jotka tarjoilija heitti eteeni sen verran reteästi, että nilviäiset olivat lennähtää pois lautaselta. Simpukat olivat aika kuivia ja annoksen nuupahtaneet rucolat lähinnä surullisia.
Puoli kiloa simpukoita portugalilaisen kalastajan tapaan sen sijaan oli onnistunut valinta. Sardelli-valkoviini-voikastikeessa oli syvyyttä ja sävyjä!

Seuralaiselle kävi huonommin. Hänen kermaiseksi mainostettu valkosipulisoossinsa oli mautonta lirua. Kun tiedustelimme tarjoilijalta, olikohan liemeen ehkä lurahtanut epähuomiossa ruokakermaa, hän vastasi että "tuskinpa vaan." Olisiko ollut iso duuni vahvistaa asia keittiöstä, olisiko?

Ruoat, osuuteni viinipullosta sekä geetee maksoivat 61,40 euroa. Ennen kuin Belge siirtyy ketjuomistukseen, siellä sai parempaa ruokaa. Belgianperunat ovat kyllä yhä emähyviä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...