Mieli ei tehnyt piirakkaa, piirasta, mehua, simaa, kakkua, muffinsseja, chutneyta, hilloa, jäädykettä, marmeladia, sorbettia, jäätelöä eikä rahkaa. Teki mieli crumblea.
Crumble taitaa kääntyä suomeksi paistokseksi, mutta minusta se on melkoisen laimea nimi ritisevän rapean kuorrutteen ja muhjuksi hautuneen täytteen hurmaavalle yhdistelmälle. Kutsun tekelettäni mieluummin vaikka raparperimuruksi.
Tällä kertaa korvasin muruseokseen normaalisti laitettavat venhäjauhot jauhetulla mantelilla ja lopputulos oli mukavan rapsakka. Ruskea ruokosokeri taas toi vaaleanpunaiseen unelmaan vienoa toffeen makua.
Tarvitset:
800 g raparperia125 g voita
2 dl ruskeaa ruokosokeria
2 dl jauhettua mantelia
vanilja- tai mansikkajäätelöä
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Pese raparperit. Leikkaa varret parin sentin pätkiksi ja laita palat piirasvuokaan.
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri ja mantelijauhe. Lusikoi seosta raparperien päälle.
Paista uunissa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja nauti jätskin kanssa.
Taustamusaksi sopii tämä rallatus hilpeältä 1980-luvulta:
4 kommenttia:
Miten se onkin, että vieraalla kielellä moni juttu kuulostaa paljon mediaseksikkäämmältä kuin suomeksi? Paistoshan on aika tylsä sana, kyllä tuo crumble tai muru on paljon herkullisempi!
Ite veivasin just raparperimuffinssit ja kakun. Saas nähdä mitä tuli, muffinssit vaikutti vähintäänkin oudoilta.
Crumble tuntuu olevan kaiken lisäksi tavattoman riittoisaa, ei meinaa syömällä loppua!
Miltä maistui kakku ja mitä kaikkea siihen laitoit?
No kakkuun laitettiin vaikka mitä, kermaa, sokeira, voita ja kardemummaa... Mutta lättäsin sen liian pieneen vuokaan ja paistoin liian kauan niin kuivahan siitä tuli. Pakko ottaa vielä revanssi! Alkuperäinen resepti oli Noras Söta och saltiga-blogista.
Ainakin muffinsseistasi olit saanut tuunattua ihanan näköisiä makeita burgereita :-D
Lähetä kommentti