24. huhtikuuta 2011

Makumatka mahtimarketille

Piipahdin viime viikonloppuna ystävättäreni kanssa Lontoossa. Yksi reissun kohokohdista oli vierailu Borough Marketilla.


Borough Market on foodien paratiisi. Sen verkkosivuilla oleva kuvaus "...it has become a haven for anybody who cares about the quality and provenance of the food they eat - chefs, restaurateurs, passionate amateur cooks and people who just happen to love eating and drinking." on helppo allekirjoittaa.


Rautatiesiltojen alle rakentunut kokonaisuus on ollut olemassa nykyisessä muodossaan kymmenisen vuotta, mutta alueella on tiettävästi myyty ruokaa satojen vuosien ajan.

Markkinoilla vierähtäisi oikein helposti koko päivä. Ruokaakin saisi aamiaisesta välipalojen ja lounaan kautta illalliseen.


Nautimme matkakumppanini kanssa aamiaisen Maria’s Market Caféssa. Kuppila on erityisen kuuluisa bubble and squeak-nimisestä eväästä, jossa on pannulla paistettua pottumuussia ja kaalia. Sen kanssa kun vetäisi pekonia, munia ja black puddingia, niin eipä jäänyt nälkä suolenmutkiin kurnimaan!

Jämäkän aamupalan jälkeen tyydyimmekin sitten syömään lähinnä silmillämme.


Ja silmänruokaa riitti. Tältä tiskiltä olisi saanut mukaansa kokonaisia luomuankkoja ja -hanhia sekä hanhenmunia. Ihan luksusta.


Täällä päin Eurooppaa meikäläisittäin tuontitavaraksi laskettavat kalat, kuten meriahven tai merikrotti, ovat lähiruokaa. Jännää.


Paistettujen jättikatkarapujen maustamiseen oli tarjolla mukavannäköisesti pullotettuja öljyjä.


Myynnissä oli jo uuden sadon raparperia...


...ja parsaa!


Tuoretavaraa sekä hyperhyviä paahdettuja tomaatteja.


Grillatut juustoleivät houkuttelivat, mutta ei puhettakaan että sellaisen (tai edes puolikkaan sellaisen) olisi kyennyt syömään puoli tuntia aamiaispekonien ääreltä poistumisen jälkeen.


Englantilaistyyppiset piiraat ovat kiehtoneet minua siitä asti, kun luin ensimmäiset Viisikkoni. Tässä Pieministerin tarjontaa.


Vitriinissä illisteli myös herkulliselta vaikuttavia Kate & Wills-piiraita.


Hääparin nimissä myydään ihan kaikkea muutakin mahdollista. Kuten teetä...


...ja siideriä. New Forest Ciderin hääsiiderin omput on poimittu Katen kotikylästä.

Totuuden nimissä on myönnettävä, että yksi Lontoon retken keskeisistä tarkoituksista oli rekvisiitan hankkiminen 29.4.2011 pidettävien kuninkaallisten häiden kisastudioon. Tavaraa todellakin löytyi, mutta niistä lisää myöhemmin :-)


Myös The Cake Holen täytekakku oli koristeltu juhlavärein.


The Cinnamon Tree Bakeryn pöllökeksit olivat hurjan sööttejä.


Makealta osastolta löytyi myös valehtelematta keskikokoisen koiran pään kokoisia marenkeja, hillopullia ja hurmaavia macaron-leivonnaisia.

Lorvimme Borough Marketilla parisen tuntia ja näimme vaikka mitä, mutta paljon jäi varmasti kokematta. Viinimyymälät, pubit ja ruokaravintolat jätimme suosiolla väliin. Seuraavalla kerralla sitten.

Alueella kierrellessä mieleen pullahtivat moneen otteeseen suunnitelmat Helsingin Tukkutorin Hyvän ruoan keskuksesta. Olisipa kertakaikkisen mahtavaa, jos sinne onnistuttaisiin luomaan Borough Marketia vastaavat puitteet!

4 kommenttia:

meritähti kirjoitti...

Näyttää mahtavalta paikalta! Nyt teidän minne suuntaan seuraavalla Lontoon reissulla :)

meritähti kirjoitti...

...siis tiedän....:)

Anni kirjoitti...

Aah, olen jo pitkän aikaa ollut kuulevinani kuinka the old London town kutsuu mua, eikä ajatus vanhanaikaisista lihapiiraista lainkaan hiljentänyt sitä ääntä. toisaalta muutkin valtiot ovat alkaneet huutelemaan mulle. Pah!

Jaana kirjoitti...

Meritähti, tuonne kannattaa varata kunnolla aikaa. Nyt tuli juostua vähän kiireellä paikka läpi.

Anni, tiedän tunteen, kun kaupungit kutsuvat! New York ja Hong Kong monkuvat juuri nyt erityisen kovalla äänellä. Ja Dublin huutaa kroonisesti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...