Tunnustan, olen äyriäisaddikti. Erityisen riippuvainen olen suolatuista & pippuroiduista jättikatkaravuista, joita paistelin tässä eräänä iltana MM-kisakatsomolaisille.
Kiinalaisessa keittiössä tällaiset pyhällä kolminaisuudella sekä perussuolalla ja -pippurilla maustetut ruoat ovat suosittuja. Eikä syyttä, sillä maut soivat nätisti yhteen.
Emämaassa tämä sapuska tehdään useimmiten kuorellisista kavereista friteeraamalla ne kevyesti ennen maustamista. Kokeile vaikkapa Matthew Shuin ohjetta, jos saatavilla on riisumattomia rapuja.
Tarvitset:
500 g pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä
kevätsipulin
peukalonpään kokoisen palan inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
(lorauksen Shaoshing-viiniä)
½ rkl merisuolaa
½ rkl mustapippuria
Tee näin:
Sulata ravunpyrstöt. Taputtele sulaneet ravut kuiviksi pyyhkeellä tai talouspaperilla.
Pilko kevätsipuli. Kuori ja silppua inkivääri ja valkospulinkynnet.
Kuumenna öljy pannussa. Pannun pitää olla kuuma.
Freesaa sipuleita ja inkivääriä öljyssä tovi.
Lisää ravunpystöt pannulle ja sekoita hyvin. (Lorauta joukkoon viini.)
Paista tykötarpeita koko ajan hämmennellen noin viitisen minuuttia.
Mausta ruoka lopuksi suolalla ja pippurilla.
3 kommenttia:
NAMMAISKIS! Tarttee kokeilla - ja ihan huippu toi linkki holy trinity -wikiin! Saakos tota shaoxingiä muuten hakanimemen etno-ostareista?
Toinen Helsinki täällä, siis päivää :-) menin sitten kirjoittautuun sitten sisään vahingossa duunin geemailila, ja vielä kesälomalla!
No katos, niinpä olet mennyt tekemään :-) Päivää päivää.
Shaoshingiä ei saa etnomarketeista eikä Alkostakaan, mun varasto on vielä Honkkarin tuomisia. Kiinanviinin voi kyllä korvata vähin vaurioin sherryllä.
Muista varausvalmius tänään Tanskan kymmeneltä (se on meidän klo 11)!
Lähetä kommentti