27. kesäkuuta 2010

Mellow submarine

Pakastimen kätköistä löytyi yllättäen muutama IKEAn lihapulla. Hyötykäytin ne muonaan, jota kutsuttakoon länsinaapurimme einespullien kunniaksi ruotsalaiseksi sukellusveneeksi.

Täytetyllä patongilla on toki monta nimeä kuten rakkaalla lapsella kuuluukin olla. Submarine sandwichin alkuperä on liki yhtä mielenkiintoinen kuin korttipeleistä pitävän jaarlin mukaan nimetyllä sandwichilläkin.

Tämä keksintö oli oikein mukavaa jalkapallomurkinaa. Rapea patonki ja kaali antoivat hyvän vastuksen pehmeälle juustolle sekä kirpsakalle soosille ja oliiveille.


Tarvitset:
varhaiskaalia
sipulinvarsia
sipulitäytteisiä oliiveja
pätkän patonkia
cheddaria
lihapullia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sinappia
ripauksen sokeria
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Silppua kaalista ohuita suikaleita ja sipulinvarsista renkaita. Puolita oliivit.

Leikkaa patongista pätkä ja halkaise se pitkittäin. Raasta leikkauspinnoille cheddaria.

Laita lihapullat uuniin kymmeneksi minuutiksi. Lykkää myös juustohunnutetut patongit uuniin ja nuketa vielä viitisen minuuttia.

Sekoita öljystä, sitruunanmehusta, sinapista, sokerista, suolasta ja mustapippurista kastike.

Laita patongin alaosalle kaalia, sipulinvarsia ja oliiveja sekä kastiketta.

Asettele vihnesten päälle puolitetut lihapullat ja raasta niiden päälle cheddaria. Sulata juusto tohottimella tai pikaisesti uunissa grillivastusten alla.

Liruta juustoisten lihapullien ylle kastiketta. Viimeistele eväs patongin yläosalla ja syö.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...