22. helmikuuta 2010

Karsinogeenimanipuloitua soijaa

No jopas! Luulin helmikuun ruokahaasteen dediksen olevan tänään, mutta se olikin jo eilen. Nyt kävi sitten niin, että en osallistu kisaan savuisella ja lämpimällä tofu-paprikasalaatilla.

Olen kokkaillut tofusta hämmentävän vähän. Sen verran olen kuitenkin oppinut, että tykötarpeen perusteellinen marinointi on kaiken alfa ja omega.

Tähän marinadiin syvyyttä ja luonnetta antavat jumalainen savupaprikajauhe ja addiktoiva Tabasco Chipotle. Kokeile ihmeessä, jos savuisat sapuskat ovat sydäntäsi lähellä.

Vaikka eväs ei kilpakelpoinen olekaan, niin hyvää se on. Ohjeen mukaisista aineksista salaattia tulee järkyttävän kokoinen satsi, mutta se maistuu niin lämpimänä, haaleana kuin kylmänäkin.


Tarvitset:
vajaan desin öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Tabasco Chipotlea
2 tl savupaprikajauhetta
ripsauksen sokeria
300 g maustamatonta tofua
kiinankaalin
suippopaprikan

Tee näin:
Sekoita marinadi öljystä, soijasta, Tabascosta, paprikajauheesta ja sokerista.

Leikkaa tofu kuutioiksi. Kuivaa kuutiot ja nakkaa ne marinadiin.

Anna tofujen ässehtiä marinadissa minimissään muutaman tunnin ajan, maksimissaan yön yli.

Suikaloi kiinankaali ja silppua paprika.

Nouki tofukuutiot marinadista ja paista ne rapeiksi öljytilkassa pannussa. Kaada kuutiot lautaselle odottelemaan.

Kuumenna pannussa loput marinadista ja lisää kiinankaali. Pyörittele suikaleita soossissa kunnes ne lämpenevät.

Kumoa kaali tarjoiluastiaan je ripottele joukkoon tofukuutiot ja paprikasilppu. Syö ja nauti.

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tossahan on hyvät mausteet mukana,nam.Mutta kamalan nimen annoit tuolle annoksellesi...

Karjalanpiirakka kirjoitti...

Mmm, savu on hyvää... :) Tätä täytyy kokeilla!

Merituuli kirjoitti...

savusta puheenollen - ookkonää maistanut SantaMarian Smoked Sea saltia. Hieno purkki ja hyvä maku! Käy loistokkaasti ainakin lohelle (ainoa toistaiseksi kokeiltu)

Anonyymi kirjoitti...

Savu, tofu ja kiinankaali ne yhteen soppii!

-stjtr-

Jaana kirjoitti...

Skudaa! Olen tullut kaapista nimimerkkini kanssa eli Välispiikki on jatkossa Jaana.

Yaelian, ruoan nimihän on melko neutraali, ainoastaan postauksen otsikko on pelottavan kuuloinen :-)

Karjalanpiirakka, savu on hyvää sopivasti käytettynä. Savuöverit eivät oikein toimi, mauista tulee helposti tunkkaisia.

Merituuli, en ole kokeillut juuri tuon merkkistä savustettua merisuolaa. Savustettua sormisuolaa sen sijaan olen testannut ja se on loistotuote!

-stjtr-, soppii soppii, hyvinnii soppii :-)

Jytis kirjoitti...

Moi Jaana :) Ou nou, harmi ettet ehtiny mukaan, kuulostaa mainiolta toi marinadi!

Jaana kirjoitti...

Moi Jytis, marinadi onkin niin mainio, ettei enää harmita se kisasta myöhästyminenkään :-)

Malitsu kirjoitti...

Tuo otsakehan on virkistävän kuvaava ja näin perverssillä makuaistilla varustetulle yksilölle vieläpä harvinaisen houkutteleva. :) Noilla mausteilla ei kyllä kerta kaikkiaan voi mennä vikaan.

Jaana kirjoitti...

Malitsu, kiitos! Savuisilla sapuskoilla mennään todellakin harvoin harhaan ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...