12. tammikuuta 2010

Riisipuuron uusi elämä

Onnistuin tekemään määrämittaiset satsit muita jouluruokia, mutta riispuurosta keitin överit. Uudelleenlämmitetty puuro ei kuulu syömäsuosikkeihini, joten pakkoinspiroiduin työkaverin paatilta roudaamasta Blossan vuosikertaglögistä ja tuunasin sillä jämistä K18-riisiherkkua.

Koska nollaysin makuaineena on käytetty klementiiniä, oli melko luontevaa maustaa riisijälkkäriä glögin lisäksi satsumalohkoilla. Jos olet blossaton, voit käyttää glögin ja tuoreiden hedelmien sijasta esmes säilykemandariineja liemineen.

Meinasin muuten kirjoittaa sekä klementiinin että satsuman automaattisesti mandariiniksi. Minkähän ihmeen takia kaikkia pikkusitruksia tulee väkisinkin väitettyä mandariineiksi?


Aikuisten riisistä tuli yllättävän hyvää. Glögitujaus toi pöperöön muhevuutta ja imelyystasokin oli sopiva. Note to Felix Abba: maun saa vapaasti yhyttää osaksi Risifrutti-tuoteperhettä!

Tietenkin myös tätä laatua valmistui aika paljon, skoolillisesta sai syödä muutamaan otteeseen. Makeista jämistä en sentään ryhtynyt enää vääntämään uusioruokaa.


Tarvitset:
kolmisen desiä jämäriisipuuroa
3 liivatelehteä
desin kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl ruokosokeria
desin Blossa Glögg nollaysiä
3 satsumaa

Tee näin:
Laita liivatteet likoamaan veteen noin vartiksi.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja mausta se vanilja- sekä ruokosokerilla.

Sekoita riisipuuroon sokeroitu kerma sekä puolet glögistä.

Leikkaa satsumista kuoret terävällä veitsellä siten, että kalvot ja valkoiset hötöt jäävät kuoriin. Lohko hedelmälihat irti sitruksenraadoista ja lisää ne riisiseokseen.

Lämmitä loput glögistä kattilassa. Purista lionneista liivatteista ylimääräiset vedet pois. Liuota letkeät liivatteet lämpimään glögiin.

Kaada liivateglögi muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Anna riisiherkun jämäköityä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

2 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Loistavaa hyötykäyttöä! Ja puuro maistuu aikuisillekin...

Välispiikki kirjoitti...

Ainakin tämä puuro maistui :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...