3. tammikuuta 2010

PMMPoro on parasta!

Vuosi vaihtui Kulinaarimurulassa kertakaikkisen miellyttävissä merkeissä. Aaton ohjelmaan kuului Pimppisten keikka, jota etkoilimme pienellä porukalla residenssissäni. Juhlaväelle tarjoilin rullattua ruokaa (tällä kertaa tosin ilman jalapeñoja) sekä söpöjä savuporopiiraita.

Tuunasin piiraiden originaalireseptiä korvaamalla purjosipulin salottisipulilla ja jättämällä persiljan kokonaan pois. Laitoin sekä pohjaan että täytteeseen mustaleimaista Emmentalia, mutta joku miedompikin juusto olisi rimmannut poron kanssa paremmin kuin hyvin.

Tällaisten piiraiden täytevariaatiot ovat varmasti loputtomat, mutta pohjaohje on ihan keeper! Sitä sekoittaessa herää kyllä epäluulo taikinan riittoisuudesta, sillä göntsän ei uskoisi millään venyvän 24 pikkupiiraan pohjatarpeiksi. Mutta kyllä se vaan ihmeellisesti riittää.


Pohjaan tarvitset:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl vettä

Täytteeseen tarvitset:
salottisipulin
valkosipulinkynnen
tilkan oliivioljyä
100 g savuporoa
3 munaa
120 g ranskankermaa
2 dl juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Tee pohjataikina sekoittamalla pehmeä voi kuiviin aineksiin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahten osaan ja pyörittele osat tangoiksi. Leikkaa kummastakin tangosta 12 palasta ja pyörittele palat palloiksi.

Painele taikinapallot jauhotetuin sormin muffinssivuoan kolojen pohjille sekä reunoille noin puolentoista sentin korkeudelle. Itse käytin kahdeksan reiän silikonivuokaa, joten satsista riitti paistettavaa kolmen vuoallisen verran.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Freesaa silppua pannulla öljytilkassa. Kuutioi myös savuporo.

Aloita täytteen tekeminen vatkaamalla munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon ranskankerma ja juustoraaste, sekoita hyvin.

Lisää täytteeseen hivenen jäähtyneet sipulit, porokuutiot sekä vehnäjauhot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Suolan kanssa kannattaa pihistellä, sillä sekä porossa että juustossa on jo ihan kivasti suolaa.

Lusikoi täytettä taikinasyvennyksiin ja paista piiraita noin 20 minuutin ajan. Piiraat maistuvat parhailta hieman haaleina.

Kiitos vielä etkoilijoille ja kauan eläköön taksilla ajelu korttelin ympäri! Erityisiitokset daameille kuplajuomasta, herraseuralle herraseurasta sekä Pimppiksille ikimuistoisesta keikasta!

5 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kova meno oli pimppiksillä perjantainkin keikalla, jolla allekirjoittanut vietti vuoden ensimmäisen päivän iltaa :)

Meidän etkoilla ei vaan ollut tuollaisia herkkupaloja tarjolla, italialaisessa sentään ruokimme itsemme aiemmin.

Jaana kirjoitti...

Pimppikset ovat NIIN ihania ♥

Missä italialaisessa ruokitte itsenne?

Virpi kirjoitti...

Majoittava ystäväpariskuntamme asuu Punavuoressa, joten pakkanen ja lievä uuden vuoden krapula sai meidät kääntymään lähellä sijaitsevan Ravintola Neronen puoleen.

Jaana kirjoitti...

Asiaa. Itseaiheutetun olon Neronen safkat korjaavat loistavasti :-)

Virpi kirjoitti...

Kylläpä kyllä, neljän ihmisen, yhden pizzan, kahden pastan ja yhden liha-annoksen tuloksilla voi näin todeta, että olo kyllä parani kummasti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...