13. huhtikuuta 2009

Pashaa tuulettimessa

Pääsiäispyhät on nyt lusittu ja pudotus arkirealismiin tuntuu kaikin puolin karulta. Mutta hauskaa oli niin kauan kuin sitä kesti.

Perinteisen paistin ohella Kulinaarimurulan useampipäiväisillä lammasfesteillä natusteltiin maukkaita karitsamakkaroita (Hakkaraiselta), minttuhyytelöä ja valkosipuliperunoita.


Pottuihin ei valkosipulia, kermaa, suolaa ja mustapippuria kummempia aineksia tarvittu. Raa'at perunakuutiot kypsyivät foliopeitteen alla 175-asteisessa uunissa noin kolmessa vartissa, makkaroille riitti samassa höngässä parikymmentä minuuttia.

Tänä vuonna tein luottopashaa vain puolikkaan annoksen. Sekin vähä jäi lähes kokonaan syömättä, sillä intouduimme nauttimaan jälkijuomiksi useita mukillisia Jaloviinan ja Baileysin sekoitusta.

Jallubeiliissi oli kertakaikkisen loistava, mutta ah niin petollinen kombinaatio. Ehdin jo julistamaan drinksun lanseeranneen pääsiäisseuralaisen neroksi, mutta sitten tuli aamu...

Pääsiäispöydän kunkku oli parikiloinen lampaanjalan palanen, jonka valmistin tutun ja turvallisen ohjeen mukaan. Päkäpään kaveriksi pyöräytin kätevänä emäntänä pekoni-kikherne-couscousia.


Tarvitset:
140 g pekonikuutioita
3 dl nestettä (kikherneiden liemi + vettä)
3 dl couscous-ryynejä
265 g kikherneitä (säilykepurkin nettopaino on 400 g)
50 g voita
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Paista pekonikuutiot pannulla omassa rasvassaan rapeiksi.

Lisää hernepurkin liemi sekä parisen desiä kiehuvaa vettä. Sekoita joukkoon ryynit ja ota pannu pois liedeltä.

Anna nesteiden imeytyä ryyneihin, se kestää noin viitisen minuuttia.

Palauta pannu liedelle ja sekoita joukkoon kikherneet sekä voi. Kun kikit ovat lämmenneet ja voi on sulanut, mausta hässäkkä suolalla ja pippurilla.

4 kommenttia:

emma kirjoitti...

Meillä pääsiäispyhät herkuteltiin aika epäortodoksisesti, ei mämmiä eikä pashaa ja päkäpäätäkin saatiin pöytään vasta tänään. Karitsan alkupalaksi nautimme sitruunarisottoa, joka sai kassaeläjänkin intoutumaan vuolaisiin kehuihin. Kiitämme ja kumarramme siis mahtiohjeen alkulähteelle! =) Nami, kiitos!
(ps. kyökki on siis rempattu ja muutto hoidettu, joten aletaanpa ruuvata seuraavaa dinnerajankohtaa mukkeliksen kanssa kohdalleen!)

Välispiikki kirjoitti...

Se sitruunarisotto on ihanaa!

Dinneriajankohdan ruuvaus puolestaan voi osoittautua hankalaksi, mutta ehdottele ihmeessä. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka saataisiinkin kalenterit taas synkronoitua ihan helposti...?

Anonyymi kirjoitti...

JalluBaileys-ohjetta jakoon?!

Välispiikki kirjoitti...

Ano, ohje on hyvin heleppo:
4 cl Baileysia
4 cl Jaloviina*
4 jääpalaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...