19. huhtikuuta 2009

Pacman de Peruna

Yleensä tortilloilla tarkoitetaan lettutyyppisiä asioita, joihin on kiva rullailla muita mukavia tykötarpeita. Tortilla de patatas puolestaan on yksi espanjalaisten lahjoista herkuttelevalle kansanosalle.

Perunamunakas on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaista huikopalaa. Sitä voi vapaasti varioida omien mieltymysten ja kaapeista löytyvien ainesten mukaan. Itse veistelen joskus sekaan pata negraa, jonka korvikkeena peruspekoni toimii ongelmitta.

Tortillan voi valmistaa joko raaoista tai keitetyistä perunoista. Kypsien pottujen kanssa valmista tulee sukkelammin. Myös munakkaan paksuuden suhteen on olemassa koulukuntaeroja, henkilökohtaisesti pidän enemmän ohukaisemmista tortilloista.

Viimeksi tätä suhteellisen heviä evästä tuli tehtyä läskisoosin kaveriksi keitetyistä ylijäämäpotuista. Hyvää tuli ja jämät maistuivat kylmänäkin.


Tarvitset:
2 pientä sipulia
5 pienehköä keitettyä perunaa
oliiviöljyä
4 munaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuori sipulit ja perunat. Pilko sipuli silpuksi ja viipaloi potut siivuiksi.

Kuumenna öljyä paistinpannussa ja freesaa sipuleita viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon perunaviipaleet.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle hieman öljyä ja kaada munat peruna-sipuliseoksen päälle.

Kypsennä perunamunakasta miedolla lämmöllä kunnes se on hyytynyt. Käännä munakas lautasen avulla ja kypsennä toinenkin puoli kauniin väriseksi.

2 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Teen kans aina sillon tällön tämmöstä sapuskaa.On kyllä täyttävää kun voi säveltää miten vaan.kaupan valmiista valkosipuliperunoista tulee kans ihanaa <3

Jaana kirjoitti...

Enpäs ole tajunnut, että pakasteita voisi hyödyntää tässä eväässä. Kiitti vinkistä :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...