28. syyskuuta 2008

Maahaudan mahtipasta

Ruokapolkkaus on jäänyt prioriteettilistojen häntämille, kun elo on täyttynyt sekä työperäisistä että vapaa-aikaan liittyvistä riekkujaisista. Syömisetkin ovat rajoittuneet muiden kokkailemiin ruokiin, eväshedelmiin, automaattikahviin ja eineksiin (kyllä!).

Einesalhosta huolimatta nyt ei seuraa eräiden jo kolme vuotta ruokablogia pitäneiden oululaisten henkilöiden "Maksalaatikkoa kylmänä suoraan rasiasta"-toivepostausta. Senkin aika tullee vielä.

Tänään Kulinaarimurulassa väsättiin helppoa, mutta ah niin hyvää miilunpolttajan pastaa. Se on oma valkosipulinen ja mustapippurinen variaationi carbonarasta, jossa käytetyn pancettan voi korvata pekonilla. Jos onnistut löytämään savupekonia, niin se sopii tähän ruokaan oivallisesti.
Tarvitset:
100 g nauhapastaa
4 viipaletta (savu)pekonia
2 valkosipulinkynttä
munan
parmesania
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa pekoniviipaleet muutamaan osaan. Kypsennä palasia pannulla omassa rasvassaan.

Kun pekonibiitit ovat semirapeita, lisää joukkoon atomeiksi pilputut valkosipulinkynnet. Ota tässä vaiheessa pannu pois liedeltä, etteivät valkosipulit kärtsää.

Valuta kypsä pasta, lisää se pannulle ja palauta pannu liedelle. Hämmentele pekoni-valkosipuliseos ja pasta kunnolla sekaisin.

Mausta useilla reippailla rouhaisuilla mustapippuria, suolan kanssa kannattaa olla kitsaampi.

Sekoita pastaan yksi kananmuna, äläkä kypsennä ruokaa enää. Raasta annoksen päälle parmesania.

Lisäys: muista käydä äänestämässä kurpitsaherkkuja, aikaa on vielä koko huominen!

7 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Onnea haastevoitosta!!

Välispiikki kirjoitti...

Kiitokset, onnea tarvitaan aina :-)

Jams kirjoitti...

Onnittelut selkeästä selkävoitosta, mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

Kannat kattoon kirjoitti...

Onnittelut kurpitsavoitosta! Kurpitsasipsit näyttivät samaan aikaan jotenkin raikkailta ja herkullisilta, harvinaista sipseille.

Välispiikki kirjoitti...

Jams, tack tack. Seuraavaksi kokataankin silakkaa :-)

KK, kiitos kaunis. Kurpitsalastut ovat perusolemukseltaan melko makeita, mutta kevyt suolaus taittaa makua mukavasti. Kannatta kokeilla, ehdottomasti!

ylimuuli kirjoitti...

Onneaponnea toveri! :-) Tää on jo hattulantemppu!

Eestin herkuista elikkäs Eesti Marketista muuten saa savupekonia, kävin siellä vihdoin eilen. Tosin toin vaan jotain juustosnäkyjä jotka näyttää nakeilta Lihansyöjälle, ja sitten hapankurkkua ja pelmeneitä ja kohupiimää.

Välispiikki kirjoitti...

Muuli, ticktack! Ja kiitti myös savupekonivinkistä, täytyy tsekata seuraavalla visiitillä lähiwärkin lihahyllyt sillä silmällä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...