10. kesäkuuta 2007

Raparperitaivas, missä se lie

Raparperi taistelee uusien perunoiden kanssa alkukesän parhaan herkun tittelistä oikein tosissaan. Sorjaa ja oksaalihapokasta raaka-ainetta on näemmä hyödynnetty muissakin blogeissa.

Suosikkiraparperiohjeeni on peräisin Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta. Tämä raparperi-murupiirakka kertakaikkiaan sulaa suussa ja on vaivatonta valmistaa.
Tarvitset:
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
6-8 raparperinvartta
reilun desin sokeria
2 rkl perunajauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.

Huuhtele raparperi ja kuori tarvittaessa. Paloittele varret parin sentin pätkiksi.

Nypi jauhot, voi ja vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi. Painele murut piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita sokeri ja perunajauhot. Ripottele seosta murupohjalle vuorotellen raparperipalojen kanssa.

Paista uunissa 25 minuuttia.

Tarjoa haaleana hieman sulaneen vaniljajäätelön (esim. Reilun kaupan Ben & Jerry's Vanillan tai Pappagallon Aidon vaniljan) kanssa.

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Yritin jo aamulla kommentoida, mutta hipaisuhiireni temppuili eikä väsynyt pääni jaksanut uusia yrityksiä. Että nyt sit paremmalla onnella! Ite en ole koskaan raparperia, tuota sammakon kultaista kotia kokannutkaan, vaan kai se pitäis raparperineitsyydestäkin luopua kun kaikesta muustakin. Sentään lähenee jo kolmenkympin rajapyykki :-D Ai muuten, kun olet noita marttojen ohjeita lainaillut, luin juuri tänään jostain heidän joulusiivousohjeensa, joka tosin lienee sulle tuttu mutta niin mainio; Siivoa komerot, jos aiot juhlia komerossa. (lyhennetty versio). TODELLA hyvin sanottu. Että pari sanaa raparperista.

Lienetkö muuten nyt huudeilla Helsinskissä viikolla? Deininillä oli ajatus, että voisi ehkä miittailla tapahtuman puitteissa kun Ahvenanmaa saapuu pääkaupunkiin tuossa torstaina. Itse olen kyllä pe-la sitten taas poissa. Mutta ehkä tässä vähitellen :-)

Jaana kirjoitti...

Marttojen komeronsiivousviisaus on tullut niin tutuksi, että noudatan sitä muulloinkin kuin jouluna!

Tällä viikolla ei pääse Ahvenanmaalle, vaikka se tuotaisiin nenän eteen Senaatintorille. Töitä pukkaa & to- ja pe-illoiksi on jo sovittu menoja, joista ei tod.näk. pääse ihmisten aikoihin irroittautumaan. Lauantaina olisi tanssikortissa vapaata, mutta teikäläinen valssaa tuolloin muissa maisemissa :-/ Joku toinen kerta vähitellen?

Jaana kirjoitti...

Piti sanomani vielä, että loma alkaa juhannukselta ja sen jälkeen ei kiireet hetkeen paina :-)

Meri, Helsinki kirjoitti...

No hiiren askelen edetään tässä sitten tapaamisen suhteen, mutta toivoa on! Jussinkin jälkeen lienee elämää. :-) Hei kuule olikos sulla minkäänlaisia reseptejä joihin sisältyis vaahterasiirappia? (tiedän, tuli aika puun takaa)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...