13. toukokuuta 2007

Sieben sieben ein zwei haetari!

Ensimmäiset (ja viimeiset?) Suomen järjestämät Euroviisut tuli sitten valvottua. Järjestävän seuran puolesta ei juurikaan tarvinnut hävetä (ellei sitä noloa joulupukkia lasketa), sellohevi ja sirkus toimivat upeasti!

Oma suosikkini voitti kisan mielestäni oikeutetusti. Tykkäsin myös kakkoseksi tulleesta huumorivaihtoehdosta.

Viisuvalvojaisten ruokalistalle Chocolate Noël (jep, nimeni viisunimigeneraattorista) valitsi falafel- ja lammaspyöryköitä, fetakolmioita, paria laatua oliiveja, marinoituja herkkusieniä, viininlehtikääryleitä, tsatsikia, munakoisotahnaa ja marokkolaisia leipäkakkaroita, pikkumarokkolaisia. Makeaa osastoa edustivat Irish Cream-fanipalat ja vaahtokarkit.
Falafelpyörykät (pakastealtaasta), oliivit (mustia kalamataoliiveja ja vihreitä valkosipulimarinoituja), viininlehtikääryleet (purkista), leivät ja makeat herkut ostin valmiina.

Fetakolmiot tein filotaikinasta, täytteenä siis feta-tuorejuusto-munaseosta. Täytteen ohje löytyi filotaikinapaketista, joka puolestaan löytyi pakastealtaasta.

Tsatsiki valmistui partaäijäpurkin ohjeella. Äijää saa nykyään myös kilon pakkauksissa!

Lammaspyöryköiden taikinaan laitoin 400 g lampaan jauhelihaa, desin äijää, desin korppujauhoja, munan, suolaa ja käsittämättömän paljon kuivattua minttua. Pallerot (noin 30 kappaletta) paistoin 175-asteisessa uunissa.

Marinoitujen herkkusienten sienet otin purkista (kokonaisia, ei viipaleita). Marinadin sekoitin oliiviöljystä, balsamicosta, Worcestershire-soosista, suolasta, chilistä (paljon!), Tabascosta ja ruohosipulista.

Munakoisotahnaa varten halkaisin kaksi munakoisoa pitkittäin ja paistoin puolikkaita 200-asteisessa uunissa reilut puoli tuntia. Kaavin koisoista sisukset lusikalla kippoon ja sekoitin joukkoon pari hienonhienoksi mössöksi hakattua valkosipulinkynttä. Jäähtyneeseen tahnaan lisäsin noin puolitoista desiä partaäijää sekä suolaa ja mustapippuria.

Noiden eväiden voimin jaksaa odotella ensi vuoden viisuiluja Serbiassa.

3 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Taas yksi Ukrainaan höyrähtänyt lisää. Aaaaarrrgh.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Meitähän piisaa! Kuule Välispiikki, kauanko herkkusienet olivat marinadissa ja millähän voisi korvailla Worcestershireä? Tabascoakaan ei ole, ehkä laitan siliä sitten. Herkkupurkki on näes jo ostettu. :-)

Jaana kirjoitti...

Polkkis, nyt on taas yksi syy lissää laulaa korkealta ja kovaa Agit Propin Nataliaa :-)

*jo tuoksuu yössä aistit huumaten akaasia!*

Muuli, laita reippaammin Balsamicoa paikkaamaan W:n puutetta. Ja ehket pikkasen soijaa ja etikkaa ja (ruoko)sokeria? Tabascovajausta saapi täyttää kilillä. Itse asiassa sienimarinadiin voisi sotkea mitä tahansa kaapista löytyviä liemiä & miähniä, niin minäkin tein :-) Oisinkohan antanut niiden ässehtiä pitkähkön tovin huoneenlämmössä ja sitten muutaman tunnin jääkaapissa. Yön yli muheuttaminen auttaa aina, jos malttaa odotella (yleensä ei malta).

*silloin vapaa on taas Uuuukraaaaiiiinaaaa!*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...