9. toukokuuta 2007

Oletko perso parsalle?

Minä olen. Tuore parsa on yksi kevään mukavimmista asioista (yksi ikävimmistä on puolestaan siitepölyallergia, mutta onneksi se pysyy tropeilla kurissa).

Parsan värillä ei ole mitään väliä kunhan se on vihreää. Napakanrentoa parsanvartta on ihana dipata löysäksi keitetyn kananmunan keltuaiseen. Minun suussani parsan kera maistuu hyvältä myös valkoviinikastike.

Juhlistimme toverini kanssa uuden keittiöni parsaneitsyyden menetystä parsa-halloumisalaatilla, josta tuli niin hyvää että sitä tulee taatusti tehtyä toistekin!

Salaatin pohjan voi rakentaa omista mielilajikkeistaan. Tähän versioon käytin jääsalaattia sekä vuonankaalia, koska sitä sattui kaupasta löytymään.
Tarvitset:
nipun vihreää parsaa
paketin halloumia
reilusti salaattia (paria-kolmea eri lajia)
sitruunan
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
mustaapippuria

Tee näin:
Kuori parsat ja pilko ne muutaman sentin pätkiksi. Erottele nuput omaksi läjäkseen. Keitä parsanvarsia viitisen minuuttia. Lisää nuput mukaan ihan loppuvaiheessa etteivät ne muhjaannu liikaa. Kaada keitinvesi pois ja anna parsojen jäähtyä.

Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon suurin piirtein saman verran öljyä ja ruokalusikallinen tai kaksi balsamicoa. Suolaa ja pippuroi makusi mukaan. Muista että halloumi on tosi suolaista!

Viipaloi halloumi ja paloittele viipaleet neljään osaan. Paista juustopalat pannulla kullanruskeiksi ja kylvetä niitä tovi sitruunanmehu-öljy-mausteseoksessa.

Revi salaatit. Käyttämäni vuonankaali kaipasi ainoastaan huuhtaisun, jääsalaatti piti repiä pienempiin osasiin. Sekoita eri salaattilajit ensin keskenään ja sitten lopun sitruunasoossin kanssa.

Petaa laakealle lautaselle salaattivuode ja asettele sille pötköttelemään keitetyt parsat ja paistetut juustot.

Satsista riitti kahdelle. Palanpainikkeeksi kurlasimme eteläafrikkalaista valkoviiniä. Kevät saa tulla!

6 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Hienoa että olet taas kunnolla kehissä!

Salaatti kuulostaa ja näyttää herkulta... Meillä kokeiltiin tuoretta parsaa ihka ensimmäistä kertaa vasta viime viikolla(!), ja heti jäätiin koukkuun.

Jaana kirjoitti...

Parsa on aika koukuttavaa herkkua, mutta minusta on kiva että sitä saa harvakseltaan. Kausituotteiden pitäisikin pysyä kausituotteina. Ei hirveesti hotsita ostaa Runebergin torttuja loppiaisena tai tippaleipiä & simaa helmikuussa!

Tusla kirjoitti...

Hauska salaatti, loistoidea höystää halloumi parsalla, tai kummin päin vaan. Noloa tunnustaa, mutta en ole ikinä maistanut tuota Halloumia... Nyt taitaa olla pakko ostaa viikonlopuksi ja laittaa grilli pöhisemään ja halloumit tulille. Mutta parsa on ihanaa ja onneksi sitä ei saa aina!

Jaana kirjoitti...

Halloumikin on addiktoiva eväs :-) Juusto on sitten todella suolaista. Jos halloumin tarjoaa sellaisenaan, voi suolaisuutta vähentää huuhtaisemalla leikattuja viipaleita kylmällä vedellä & pyyhkäisemällä ne kuiviksi ennen paistamista / grillaamista. Vinkkikikkaniksi: grillattu ja chiliöljyssä marinoitu halloumi on toooosi hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Voiko olla maailmassa joku, joka EI ole perso parsalle? :o Tämän illan myöhäisiltapala oli uunissa paistettua parsaa sulatun voin ja espanjanlaisen vuohijuuston kera. Sääli vaan on, ettei ole enää parsaa tässä huushollissa, kun halloumia kyllä löytyy :D Hyvä blogi muuten :)

Jaana kirjoitti...

enk, ei omassa blogissannekaan ole valittamista :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...