15. maaliskuuta 2007

Ameriikan herkkuva

Kävi sitten niin, että bongattuani Suolaa&Pippuria-postauksen minuun iski hillitön coleslaw-himo!

Coleslaw on halpa ja hyvä monikäyttösalaatti, jonka valmistus on helppoa kuin heinänteko. Kaalifanina tykästyin salaattiin ensipuraisulla, josta on kulunut vuosi jos toinenkin. Toisaalta, jo muinaiset Sleepparitkin tiesivät että kaali on herkkuva.

Mutta asiaan eli raastamaan! Varoituksena kerrottakoon, että tästä ohjeesta tulee sitten ihan järjettömän kokoinen kulhollinen salaattia. Ameriikan malliin.
Tarvitset:
noin kilon valkokaalia
2 isoa porkkanaa
3 salottisipulia
1 prk kermaviiliä
1 dl maustamatonta jogurttia (esim. partaäijää)
2 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
Worcestershire-kastiketta
Tabascoa
suolaa

Tee näin:
Juustohöylää kaali ohuenohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat. Pilko sipulit pienenpieneksi silpuksi.

Sekoita kermaviili, jogurtti, etikka, sokeri, pieni plöräys Worcestershire-kastiketta, muutama tippa Tabascoa ja suolaa oman makusi mukaan.

Sekoita kaaalisuikaleet, porkkanaraaste, sipulisilppu ja soossi. Valmista tuli.

Suolaa&Pippuria tarjoili kaalisalaatin hampurilaisten kanssa, itse paistoin herkun kylkeen broilerin rintafileen per syöjä. Ennen paistamista kierittelin fileet jogurtissa (partaäijä rulettaa!) ja sen jälkeen murskattujen Tuc-suolakeksien ja Grana Padano-juustoraasteen seoksessa. Tästä kuorrutevinkistä vielä kertaalleen isot kiitokset Lutakkoon.

Kauniiksi lopuksi muistutus maaliskuun ruokahaasteesta, johon ehtii osallistua vielä reilun viikon ajan. Eli kaivakaa parhaat porkkanareseptinne arkistojen kätköistä & jakakaa ne muiden kapustanheiluttajien kanssa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...