17. maaliskuuta 2007

My Goodness, My Guinness!

Guinness on neste, joka jakaa yksilöt selkeästi kahteen leiriin eli sitä joko jumaloidaan tai sitä ei voida sietää. Itse edustan tykkääjiä.

Näin juhlapäivänä jälkkäriinkin laitetaan mustaa kultaa ja nautitaan Guinness Puddingista.
Tarvitset:
2 dl sultana-rusinoita
1 dl korintteja
appelsiinin raastetun kuoren ja mehun
3 dl Guinnessia
3 munaa
1 ½ dl ruokosokeria
3 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl maustepippuria

Tee näin:
Pese appelsiini. Raasta kuori & purista mehut kulhoon. Lisää kulhoon rusinat, korintit ja Guinness, anna ässehtiä ainakin pari tuntia (mieluusti yön yli).

Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne rusinoiden ja korinttien joukkoon. Lisää myös sokeri, jauhot ja mausteet.

Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa (150 astetta, pari tuntia). Peitä valmis leivonnainen liinalla ja anna vetäytyä vartin verran ennen vuoasta kumoamista.

Nauti Guinness Pudding hunajalla maustetun kermavaahdon kera. Jos kantti kestää, niin kermavaahdon voi värjätä päivän teeman mukaisesti vihreäksi,.

Jos syöt ensin topakan satsin Dublin Coddlea ja sen päälle vielä putinkia, niin etköhän jaksa riekkua koko yön Pyhää Paddya juhlien. Sláinte!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...