5. lokakuuta 2018

Alicantesta kajahtaa

Facebook-tovereissani on useita herkkupeppuja, joiden jakamia ruokavinkkejä tulee hillotua talteen melko usein. Yksi vuolaana virtaava sapuskaideoiden Tonava on jo aiemmistakin postauksistani tuttu Hiki-Inkeri (nimeä ei ole muutettu).

Myös tämän muhevan umamisen tomaatti-oliivi-sardellisalaatin bongasin hänen päivityksestään. Mahtisalaatin juuret juontuvat Espanjan Alicanteen, missä Hiki-Inkeri siihen ensi kerran koukuttui. Faniuduin evääseen kertalaakista itsekin, kun inspiroiduin tekemään sitä löydettyäni Postitalon kookaupasta hurmaavia kirsikkatomaatteja liki kaikissa sateenkaaren väreissä.

Oliividiileriltäni olivat Hiki-Inkerin salaattiin suosittelemat manzanilla-oliivit loppu, mutta ostin korvikkeeksi pieniä, sieviä arbequina-oliiveja, jotka osoittautuivat maualtaan niin sanotusti kokoaan suuremmiksi. Kannattaa kokeilla, diilerini toimii kivijalan lisäksi myös verkossa.

Tarkkoja tykötarpeiden määriä en pysty oikein ohjeistamaan, sillä ne elävät syöjien mukaan. Tomaatteja kannattaa varata noin parisataa grammaa ja sardelleja 3-5 fileetä syöjää kohti. Oliiveja ja juustoa voit holvata salaattiin omaan makuusi sopivan satsin, itse laitoin paljon. Lisättyä suolaa salaatti ei kaipaa yhtään, sillä sitä on aivan riittämiin kaloissa, oliiveissa ja juustossa.
Tarvitset:
kypsiä tomaatteja
öljyyn säilöttyjä sardelleja
oliiveja
Manchego-juustoa
oliiviöljyä

Tee näin:
Pilko tomaatit. Kirsikkatomaatit voit puolittaa, isommat kannattaa leikata suupaloiksi.

Poista oliiveista mahdolliset kivet.

Laita tomaatit ja oliivit tarjoiluvadille (tai lautasille, jos teet valmiita annoksia).

Asettele tomaattien ja oliivien päälle sardellifileitä.

Höylää salaatin päälle juustoa ja lorottele koko komeuden ylle reilusti oliiviöljyä.

Tarjoa hyvän, vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...