20. elokuuta 2017

Hiki-Inkerin pilvimunat

Tulin tietoiseksi pilvimunien olemassaolosta muutama viikko sitten, kun törmäsin niihin kuvien kera kaverini Facebook-postauksessa. Kafrun nimestä juontuu tämän blogahduksen otsikkokin.

Termin "pilvimunat" googlaus paljasti, että klikkijuttuja julkaisevien aviisien mukaan tämä eväs olisi ollut "valtava somehitti" jo toukokuussa. Instagramista löytyvien häsien (taipuux se noin?) #pilvimuna ja #pilvimunat yhteenlaskuettu lukumäärä on ällistyttävät 38 kappaletta. Lontoonkielisillä termeillä instaosumia tulee toki vähän yli 11 000, mutta ei noillakaan luvuilla hitistä voi mielestäni oikein vielä puhua.

Pilvimunapimennossa eläneenä päättelin, että olen ilmeisesti onnistunut siivoamaan kuplani lähes munattomaksi. Myös aktiivisesti seuraamani sosiaalisen median kanavat ovat rajalliset: säännöllisen epäsäännöllisten vierailujeni kohteena olevien blogien lukumäärä on laskettavissa yhden käden sormilla, Instagramissa seuraan vissiin ihan vääriä tilejä ja Facebook-feedini koostuu lähinnä eläinvideokerholaisten postauksista sekä kuninkaallisista uutisista.

Anyhooooow, tänä aamuna sain vihdoin aikaiseksi kokkailla aamiaiseksi pilvimunia ja maistuivathan ne aivan pirun hyviltä. Oheiseen ohjeeseen listatuista tykötarpeista syntyy kuohkeankepeä munarikas aamupala yhdelle henkilölle.
Tarvitset:
siivun luomupekonia
2 luomumunaa
ripauksen suolaa
1 rkl parmesania

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.

Leikkaa pekoni niin pieniksi kuutioiksi kuin kykenet. Paista pekonimurut pannulla omassa rasvassaan rapeiksi. Nosta muruset valuttamaan ylimääräisiä rasvojaan talous- tai vessapaperin päälle.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset varovasti. Keltuaisten tulee pysyä ehjinä.

Laita valkuaiset suolaripauksen kanssa kulhoon ja sähkövatkaa ne kovaksi vaahdoksi.

Kääntele pekonimurut varoen valkuaisvaahtoon.

Tee leivinpaperoidulle uunipellille vaahdosta kaksi korkeahkoa, halkaisijaltaan noin 10 senttimetristä kakkaraa. Muotoile lusikalla niiden keskelle kolo keltuaisella.

Ripottele kakkaroiden päälle raastettua parmesania.

Paista kakkaroita uunista riippuen 5-8 minuuttia.

Kun kakkarat alkavat pikkuisen ruskettua, ota ne pois uunista ja lisää hellävaroen keltuaiset niitä varten tehtyihin koloihin. Tarkoitus on edelleen pitää keltuaiset ehjinä.

Laita pelti takasin uuniin ja kypsennä munia vielä kolmen minuutin ajan.

Nauti heti.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Minäkin oon ollut pilvimunapimennossa (ihana sana!). Onneksi en ole enää!

Jaana kirjoitti...

Pilvimunapimento oli takuulla enne, sillä nyt blogin reseptisivulla ovat allekkain nämä pilvimunat ja pimento cheese :-D

Onnistuit muuten "pilaamaan" mun kommentoimattomien postausten ennätyksen. Tähtäsin kahteenkymppiin, plakkarissa oli 17 ja tämä olisi ollut jo 18. postaus, jota ei ole kommentoitu. Että kiitos siitä ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...