14. elokuuta 2017

Universaali kaalisalaatti

Varhaiskaali on kesäisistä raaka-aineista minulle se kaikkein rakkain. Pystyisin suht helposti elämään pelkästään kaalinlehtiä rouskuttaen ja kuluvan suven aikana olenkin syönyt tätä varhaiskaalisalaattia yhtään liioittelematta kilotolkulla. Se kun on ihan helvetin hyvää ja vielä supehelppoa valmistaa.
Tätä mahtisalaattia varten kaali tulee saattaa mahdollisimman ohuiksi suikalaleiksi ja silppuamisvälineen voi kukin valita mieltymystensä mukaan. Mandoliinilla suikalointi hoituu sukkelasti ja kaalista tulee älyttömän ohutta vähällä vaivalla. Manuaalista työtä välttelevien vaihtoehto on jonkin sortin yleiskone. Masokistit käyttävät anoppia eli vanhan liiton raastinta. Minä tykkään työstää kaalia veitsellä leikaten, jolloin voin samalla puolivakavasti haastaa itseni tuottamaan kerta kerralta ohuempia suikaleita.
Kaalisalaattien tekemisessä on käytetty omilla rahoilla
ostettua Hellmann'sin majoneesia ja Tabascon soossia.
Jos kulutankin paljon aikaa kaalin pilkkomiseen, niin majoneesissa oikaisen tämän salaatin kohdalla. Omatekoisella majolla on paikkansa, mutta tähän tarkoitukseen kansainvälisen riistofirman valmistama tavara on ihan ässä. Kesäkaalisalaattikaudelle Kulinaarimurulassa on vihreän Tabascon kulutuspiikki, sillä tuon jumalaisen soossin annostus kasvaa salaatti salaatilta ja saa yksilön uskomaan porttiteoriaan.

Varhaiskaalisalaatti muuttuu aina jossain vaiheessa kesäkaalisalaatiksi. Pimeinä vuodenaikoina olen valmistanut salaattia myös syys- ja talvikaaleista. Mutta vaikka vuodenajat ja kaalilajikkeet vaihtelevat, salaatin erinomaisuus ja ennen kaikkea sen monikäyttöisyys eivät katoa minnekään.
Tarvitset:
400 g kesäkaalia
2 rkl majoneesia
vihreää Tabascoa
(suolaa)

Tee näin:
Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi valitsemallasi työkalulla.

Laita kaalisukaleet kulhoon.

Lisää kaalin joukkoon majoneesi ja Tabasco (sekä halutessasi ripaus suolaa).

Sekoita hyvin.

Syö.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...