14. syyskuuta 2018

Työperäistä hilloa

Viime kuukausina olen päässyt palkkatyöni puitteissa uppoutumaan Maaseudun Tulevaisuuden ruokaohjearsenaaliin, kun olemme rakentaneet reseptihakua aviisin verkkosivustolle. Arkistoja myllätessä vastaan on tullut useita reseptejä, jotka olen napannut "tätä pitää kokeilla"-listalleni.

Toissaviikolla keittelin parisen purkillista mustaherukka-sipulihilloketta, joka on osoittautunut nopeasti hupenevaksi tavaraksi herkullisuutensa ja monikäyttöisyytensä ansiosta. Se maistuu mahtavalta niin paahtoleivän päällä kuin liharuokien lisukkeena. Erityisen hyvää se oli hirviryynärin kaverina.

Tätä tulee tehtyä taatusti uudestaan. Seuraavalla kerralla aion tuunata alkuperäistä reseptiä jollain kylmenevään vuodenaikaan sopivalla lämpöisellä mausteella, kuten kanelilla, tähtianiksella tai chilillä.
Tarvitset:
5 dl sipulisuikaleita
2½ dl vettä
5 dl mustaherukoita
2 dl hillosokeria

Tee näin:
Suikaloi sipulit.

Laita sipulisuikaleet ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää kattilaan mustaherukat ja sokeri. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan.

Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

2 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Mielenkiintoista. Olen tehnyt sipulihilloa ja mustaherukkahilloa, mutten vielä ole ymmärtänyt yhdistää näitä makuja. Täytyykin joskus testata :)

Jaana kirjoitti...

Testaa ihmeessä. Mun pitänee tehdä kohta uusi satsi, koska tämä on kovin hupenevaista sorttia ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...