28. marraskuuta 2015

Pyttipannu 2.0

Tein hulppean hyvää parsakaali-chorizopyttäriä joskus monta kuukautta sitten, kun perunat olivat uusia ja illat valoisia. Jos valmistat spydäriä isommista potuista, niin ne kannattaa paloitella suupalan tai maksimissan kahden suupalan kokoisiksi.

Söpöt pikkuperunat olivat peräisin Kaupunkilaisten omalta pellolta, kuten myös tähän ruokaan käyttämäni sorjat, uuden sadon parsakaalit. Normiparsakaalikin passaa mainiosti, mutta jos satut törmäämään broccolineihin, niin ne sopivat tykötarpeiksi vielä paremmin.

Alkuperäinen ohje on Delicious Magazinen verkkosivuilta. Tällä kertaa en modannut sitä ollenkaan, mutta kokkasin vain puolikkaan annoksen. Puolikkaasta satsistakin riitti syötävää ja santsattavaa kahdelle nälkäiselle.
Tarvitset:
250 g perunoita
3 munaa
150 g parsakaalia
100 g chorizoa
½ rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Pese perunat hyvin ja keitä niitä 5 minuttia. Lisää joukkoon munat.

Kun munat ovat olleet kattilassa minuutin, lisää paloitellut parsakaalit. Anna kiehua vielä 4 minuuttia, kunnes potut ovat kypsiä ja parsakaalissa on vielä puruvaraa. Jos perunat ja parsakaalit vaativat vielä kypsyttelyä, niin nouki munat tässä vaiheessa pois kattilasta.

Leikkaa chrizo kiekoiksi ja paista ne pannulla rapeiksi omassa rasvassaan.

Lisää pannulle valutetut perunat ja parsakaalit. Sekoita hyvin ja mausta etikalla, suolalla ja pippurille.

Kuori ja puolita munat.

Kokoa peruna-parsakaali-makkaraseoksesta annokset lautasille. Viimeistele annokset munanpuolikkailla ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...